Bekijk het origineel

Kerken helpen bij watersnood

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerken helpen bij watersnood

2 minuten leestijd

UTRECHT - Kerken in Aktie stelt 200.000 gulden beschikbaar voor noodhulp aan de door watersnood getrofien gebieden in Midden-Europa en de Kaukasus. Dit bedrag wordt ter beschikki] gesteld aan kerken en kerkelijke organisaties in deze gebieden.

Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van hulpgoederen, zoals tenten, medicijnen en dekens, voor het opvangen van kinderen uit de getroffen gebieden en voor het herstellen van schade aan sociale instellingen die door de kerken worden beheerd.

„Ruim twee jaar geleden had ons land te kampen met wateroverlast”, stelt Kerken in Aktie. „Uit de hele wereld ontvingen wij toen blijken van niedeleven. Een Hongaarse zusterkerk bracht destijds 15.000 gulden bijeen voor hulp aan de getroffenen. Nu worden Midden-Europa en de Kaukasus getroffen door de ernstigste overstromingen sinds mensenheugenis. Op hun beurt staan de Nederlandse kerken nu klaat om te helpen”.

Via Kerken in Aktie stellen Nederlandse kerken 200.000 gulden beschikbaar voor noodhulp. De werelddiaconaten van de Nederlandse Hervormde Kerk en van de Gereformeerde Kerken in Nederland, die participeren in Kerken in Aktie, doen een oproep op hun lokale kerken oni extra collectes te houden voor dit doel.

De hulpverlening namens de kerken wordt in internationaal verband gecoördineerd door ACT International (Action by Churches Together).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kerken helpen bij watersnood

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken