Bekijk het origineel

Splinters

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Splinters

2 minuten leestijd

Schoolarts

Kinderen en jongeren zullen vanaf het komende schooljaar in Rotterdam met een „andere” schoolarts te maken krijgen. Die gaat meer kijken naar psychische en emotionele problemen dan vooral naar de hchamelijke gezondheid. Aan de hand van vragenlijsten bekijkt een schoolarts of hij een leerling wil zien.

Drenkeling

„Waar blijven ze nou?”, zal de 19-jarige ‘drenkeling’ hebben gedacht, toen hij vorige week in zee voor de kiist van Hoek van Holland lag te wachten op zijn redders. Omdat er niet zo veel te doen was op het strand, had de reddingsbrigade van Hoek van HoUand besloten tot een oefening. Na ruim een kwartier hield de drenkeling het voor gezien en zwom naar het strand. Toen de reddingsbrigade haar collega niet kon vinden, werd een echte reddingsoperatie gestart. Juist toen een politiehelikopter vanuit de lucht een zoekactie was begonnen, kwam de drenkeling hevig vermoeid aanlopen bij de post van de brigade.

Examenuitslagen

Leraren boden het aan en leerlingen maakten er maar wat graag gebmik van: examenuitslagen. In Roemenië zijn drie leraren gearresteerd die de uitslagen van het toelatingsexamen voor de middelbare school aan hun pupillen hadden verkocht. De leraren vroegen voor hun diensten 342 gulden, twee keer het gemiddelde maandloon in Roemenië. Zij zitten in voorarrest in afwachting van een aanklacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Splinters

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken