Bekijk het origineel

Drie hogescholen starten opleiding voor wijkagent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Drie hogescholen starten opleiding voor wijkagent

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Met ingang van 1 september start aan de hogescholen van Limburg, Twente én Utrecht mogelijk een hbo-opleiding die studenten opleidt voor een baan bij een regionaal politiekorps, de douane, de marechaussee of de brandweer. Bij de politie gaat het vooralsnog met name om een studierichting wijkagent nieuwe stqL

„Als de studie er komt, gebeurt dat bij wijze van experiment”, zegt commissaris C. Bakker uit Utrecht. De opleiding behelst een specialisatie van reguliere hogere beroepsstudies. Met zijn collega-commissaris T. Claessen van het Landelijk Selectie- en Opleidingsin stituut voor de PoUtie (LSOP) benadrukt Bakker dat er geen nieuwe politieschool komt, maar dat het gaat om een keuzemogelijkheid binnen bestaande hbo-opleidingen. Een stuurgroep onder leiding van

Bakker, de drie hogescholen en ambtenaren bereidt de aangepaste hbo-cursus voor. Het is de bedoeling kandidaten straks voor aanvang van hun opleiding te selecteren en hun een baangarantie te geven. „Wij overwegen ook huidige hbo-studenten de specialisatie aan te bieden in het laatste jaar van hun opleiding, nadat ze met succes bij de politie hebben gesolliciteerd”, zegt Bakker.

Voor afgestudeerde hbo’ers is het al mogelijk bij de politie te komen. Na selectie moeten kandidaten bij het LSOP een aanvullende opleiding volgen. De nieuwe mogelijkheid is dat studenten hun specialisatie straks waarschijnlijk kunnen volgen in het laatste jaar van hun reguliere opleiding. In eerste instantie gaat het volgens Bakker om tien kandidaten per hogeschool, die ook zelf kandidaten kunnen werven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Drie hogescholen starten opleiding voor wijkagent

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken