Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Sloop

ASSEN - De Asser Historische Vereniging (AHV) heeft bij de gemeente protest aangetekend tegen de sloop van een groot deel van het oude Wilhelmina Ziekenhuis aan de Oosterhoutstraat. Het ziekenhuis moet wijken voor de bouw van een appartementencomplex voor ouderen. De AHV doet een dringend beroep op B en W om de sloopvergunning aan de projectontwikkelaar niet te verstrekken en het pand alsnog op de rijksmonumentenlijst geplaatst te krijgen. Het pand deert uit 1907.

Overleden

BALKBRUG - Een inwoonster uit de Overijsselse gemeente Hei no is zondagavond in een ziekenhuis in Hoogeveen overleden aan hartklachten, die zij opliep ten gevolge van een verkeersongeluk. Ze zat die middag in de auto bij een 80-jarige automobiliste uit Dedemsvaart, die op de provinciale weg N348 in botsing kwam met een 24-jarige automobilist uit Vroomshoop. De voertuigen moesten worden weggesleept. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Porceleyne Fles

DELFT - De Koninklijke Delfts Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles in Delft verlaat wellicht het pand aan de Rotterdamseweg. De uit 1653 stammende fabriek voelt er iets voor om zijn intrek te nemen in het gebouwencomplex van de bibliotheek van de Technische Universiteit. Dit complex aan de Oostsingel komt binnenkort leeg als de nieuwe TU-bibliotheek klaar is. De oude gebouwen zijn verkocht aan een projectontwikkelaar, die ze wil verbouwen tot appartementen. Op de begane grond zou de aardewerkfabriek kunnen worden gevestigd, die dan, evenals vroeger, in de binnenstad gevestigd is.

Wolkbreuk

KAATSHEUVEL - Een wolkbreuk zette gistermiddag even na half zes het centrum van Kaatsheuvel grotendeels onder water. Op sommige plaatsen steeg het water in korte tijd tot een halve meter. Putdeksels spoelden weg, kelders liepen onder en auto’ s strandden. Een man belandde in een rioolput, maar de brandweer kon hem er tijdig uithalen. De brandweer, die vier ploegen inzette, is tot laat in de avond beziggeweest om het water weg te pompen. De omvang van de schade is niet bekend.

Reddingsboot

KOUDEKERKE - De Van Dixhoombrigade uit Middelburg kreeg vanmiddag de nieuwe reddingsboot overgedragen van wethouder M. Brouwer-te Roller van Veere. De boot, een Duarry Brio 520, is bestemd voor de reddingsposten Koudekerke en Zoutelande. Hij kost 48.000 gulden.

Verkeersongeval

ROTTERDAM - Op het Rotterdamse Stenen Baakplein is gistermorgen een 70-jarige man uit Schiedam om het leven gekomen. De man was bestuurder van een personenauto, met daarin zijn 74-jarige echtgenote en een zevenjarig kleinkind. Op de kruising raakte een vrachtwagencombinatie de auto vol in de flank. De bestuurder en zijn vrouw raakten bekneld. Op weg naar het ziekenhuis overleed de man aan zijn verwondingen. Zijn vrouw en zijn kleinkind werden met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.

Riolering

STAPHORST - Het college van Staphorst stelt de raad voor 1,4 miljoen gulden beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de tweede fase van het project “koppeling riolering Gemeenteweg-ost en Staphorst-Noord”, in het kader van het gemeentelijk rioleringsplan. De voorgestelde koppeling betreft het gedeelte Prinses Beatrixstraat tot aan het hoofdgemaal aan de Viaductweg.

Betaald parkeren

VEENENDAAL - Veenendaal voert het betaald parkeren in het centrumgebied op 1 oktober in. Dit heeft het college besloten. De invoering is een maand uitgesteld, zodat alle centrumbewoners en werknemers in het centrum op tijd over een parkeervergunning kunnen beschikken.

Aangifte

ZWOLLE - Een 29-jarige Zwollenaar meldde zich zondagavond laat bij de politie met de bekentenis dat hij ’ s middags een 30-jarige plaatsgenoot had doodgeschoten in de Zwolse wijk Holtenbroek. Het slachtoffer werd door een kogel getroffen. Over het motief van de man kon politie woordvoerder H. Sijpkes gisteren niets zeggen. Het moordwapen is nog niet gevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken