Bekijk het origineel

Nederlanders surfen minder op Internet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nederlanders surfen minder op Internet

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - Nederlanders maken steeds functioneler gebruik van liet computernetwerk Internet Het aantal Nederlanders dat een aansluiting heeft stijgt nog steeds, maar de gemiddelde lijd die op Internet wordt doorgebracht neemt af. Dat blijkt uit gegevens van het onderzoeksbureau Trendbox.

Internet is voor veel mensen geen onbekend fenomeen meer. Een op de vijf Nederlanders van boven de 16 jaar heeft wel eens gebruikgemaakt van het computernetwerk. Eén miljoen Nederlanders is wekelijks actief op Internet. Toch is de snelste groei voorbij.

Het aantal nieuwe aansluitingen stijgt minder snel dan in voorafgaande jaren. Wel neemt het aantal vrouwelijke internetters toe; 30 procent van de Nederlandse Internet-gebruikers is vrouw.

Een kwart van het gebruik is puur zakelijk. Veertig procent van de Nederlandse internetters heeft ook een aansluiting van de zaak.

Het computernetwerk wordt steeds functioneler gebruikt, concludeert Trendbox uit een enquête onder 15.000 Nederlanders. Internet-gebruikers surfen minder op het netwerk. Brachten ze in 1996 nog gemiddeld vijf uur per week op het net door, tegenwoordig is dat nog maar drie uur. Het netwerk wordt vooral gebruikt om gericht informatie te zoeken. Zo maar een surftochtje is er niet meer bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Nederlanders surfen minder op Internet

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken