Bekijk het origineel

Burgemeester Emmen beschuldigd van smaad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Burgemeester Emmen beschuldigd van smaad

Ontslagen topambtenaren dienen klacht in

2 minuten leestijd

EMMEN (ANP) - Waarnemend bniemeester P. van der Velden van Emmen wordt door twee voormalig topambtenaren uit de gemeentelijke organisatie beschuldigd van smaad.

De vorig jaar op staande voet ontslagen H. van den Eist en H. Boersma hebben eerder deze maand bij het openbaar ministerie in Assen een klacht ingediend. Justitie in Assen bevestigt dit, maar doet geen mededeling over de inhoud van de klacht.

Van der Velden zou in interne bulletins van de gemeente uitlatingen over het onjuiste declareergedrag van de twee hebben gedaan en die tegenover diverse media hebben herhaald.

Waarnemend burgemeester Van der Velden zegt de inhoud van de klacht niet te kennen en er niet wakker van te liggen. „We zijn hier volop bezig om de organisatie een nieuwe structuur te geven. Om dat traject inzichtelijk te laten verlopen wordt via interne bulletins melding gemaakt van de stappen die daarvoor nodig zijn. Ik zou niet weten wat ik daarin aan klachtenswaardige uitlatingen gedaan kan hebben”. Of hij in verband met de klacht door Justitie zal worden gehoord, weet de burgemeester niet.

Onoirbaar

Vermoedelijk in september moet de bestuursrechter in Assen oordelen in het beroep dat Van den Eist en Boersma tegen hun ontslag hebben ingesteld.

Het OM heeft al eerder besloten de twee -samen met een voormalig interim-gemeentesecretarisstrafrechtelijk te vervolgen voor onoirbare gedragingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Burgemeester Emmen beschuldigd van smaad

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken