Bekijk het origineel

KORTWEG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KORTWEG

2 minuten leestijd

Glasblazer

In Glasmuseum Hoogeveen geeft C. van Olst dagelijks (behalve ‘s maandags) om 11.00, 13.30 en 15.30 uur demonstraties glasblazen. Het museum in de Drentse stad is gevestigd Brinkstraat 5. Er is ook een expositie over Venetiaans glas te zien.

Heilig Landstichting

Het Oosters Dorp in het bijbels openluchtmuseum Heilig Landstichting bij Nijmegen is op een zondag heropend, en nog wel met medewerking van buikdanseressen. Nu de rust is weergekeerd, kan het dorp weer bezocht worden, nadat het geheel is gerenoveerd. Het Oosters Dorp is een gedeeltelijke reconstructie van een dorpje in Jordanië. Het is rond 1918 gebouwd. De renovatie die nu is voltooid, heeft ertoe geleid dat alle huisjes correcte reconstructies zijn geworden. Daarin zijn de resultaten van recente opgravingen in Galilea verwerkt. Aan het dorpspleintje liggen ambachtshuisjes, woningen en een synagoge. In het dorp behoren een loofhut, een olijfpers en * een wijnpers tot de vele dingen die herinneren aan de oosterse wereld van tweeduizend jaar geleden.

Wandelend de Beemster door

Landschap Waterland heeft een nieuwe wandelkaart uitgegeven, waarin drie nieuwe routes in de kop van de Beemster staan beschreven. De routes variëren in lengte van 5,5 tot 15 km en voeren de wandelaar over de onverharde, slingerende Beemsterringdijk tussen Schermerhorn, Avenhorn en Oudendijk. Vanaf de dijk kijkt de wandelaar uit over het strakke landschap van de Beemster aan de ene kant en het waterrijke veenontginningsgebied Polder Mijzen aan de andere kant. De wandelkaart is voor een gulden verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

KORTWEG

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken