Bekijk het origineel

Amsterdam heeft extra trouwzaal nodig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amsterdam heeft extra trouwzaal nodig

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De binnenstad van Amsterdam heeft dringend een nieuwe trouwlocatie nodig om huwelijken en de verwachte stroom partnerregistraties te voltrekken. Dit schrijven B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Niet alleen blijft trouwen in, maar vanaf 1 januari volgend jaar kunnen homoparen krachtens de Wet partnerregistratie ceremonieel een verbintenis aangaan. Op dit moment kunnen trouwlustigen in de binnenstad terecht in een van de drie moderne trouwzalen in het stadhuis. Meer klassiek ingestelde paren verkiezen echter de trouwkamer Ie klas in het voormalige stadhuis, thans hotel The Grand. En met name voor deze locatie bestaan lange wachttijden.

Daarom wil het college voor 80.000 gulden een tweede, stijlvolle trouwzaal inrichten in het Huis met de Hoofden. Dit 17e-eeuwse patriciërshuis aan de Keizersgracht huisvest het Bureau Monumentenzorg. In de gevel van dit door architect Hendrik de Keyser ontworpen pand staan zes hoofden. Volgens een nimmer bewezen legende symboliseren zij zes inbrekers die door een bange dienstmaagd op één avond zijn onthoofd. De kosten van de inrichting hoopt het college terug te verdienen met de leges.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Amsterdam heeft extra trouwzaal nodig

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken