Bekijk het origineel

Tuinwedstrijd beroert Veense gemoederen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tuinwedstrijd beroert Veense gemoederen

2 minuten leestijd

VEENENDAAL - Veel bezwaren vanuit de Veenendaalse bevolking ontsieren de deelname van de gemeente Veenendaal aan de Entente Florale, een internationale wedstrijd voor groenvoorziening.

Vorige week hebben diverse juryleden een tocht door Veenendaal gemaakt om de gemeente te keuren. Nog steeds echter druppelen klachten vanuit de bevolking het gemeentehuis en redacties van kranten binnen.

Om een goede indruk te maken heeft de Veenendaalse plantsoenendienst de afgelopen weken druk gewerkt aan de groenvoorziening op het traject waarlangs de juryleden zouden komen. Deze extra inspanning, met de daarbij horende kosten, is diverse burgers in het verkeerde keelgat geschoten.

Bewoners uit de Salamander reageren heftig. „De afgelopen twee jaar zijn er bij ons slechts schoffelbeurten geweest. Het onkruid tiert welig. Een beurt is bij ons echt noodzakelijk”. Ook de bewoners van de Grote Pekken klagen. „We komen om in het onkruid”. Anderen zijn woedend over de geldverspillerij. „Het geld hadden ze beter aan gehandicapten, bejaardenzorg of voor speelplaatsen kunnen besteden”. Een bejaarde inwoner kan zich daar helemaal in vinden. „Het is te gek voor woorden. Zo veel aandacht voor de Entente Florale, terwijl wij als bejaarden het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden”. Wethouder P. Beaart ontkent overigens dat andere wijkep hebben geleden onder de extra aandacht voor het jurytraject. „Natuurlijk besteed je daar meer tijd aan, maar de andere plaatsen zijn niet verwaarloosd”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Tuinwedstrijd beroert Veense gemoederen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken