Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Bodemsanering

ALPHEN A/D RIJN - Omwonenden van het terrein aan de Havenstraat in Alphen hebben de gemeente vragen gesteld over de mate van vervuiling. Vroeger stond hier de gasfabriek. De gemeente heeft de vragen gisteren beantwoord en zegt toe dat de bodem gereinigd zal worden. De vervuilde grond wordt afgegraven. Daarna zal het terrein in gebruik worden genomen als tijdelijk parkeerterrein. Op langere termijn worden er woningen gebouwd.

Angstig geschreeuw

HOOGEVEEN - De bedrijven Thomassen en DrijverA’erblifa en Philips zijn zeer content met het meeuwenalarmsysteem dat ze onlangs op hun daken hebben laten installeren. De vogels kwamen van het VAM-gebied in Wijster iedere avond naar de warme en verlichte daken om daar de nacht door te brengen. Door de grote hoeveelheid vogelpoep, veren en dode meeuwen dreigden de regenpijpen verstopt te raken, waardoor bij een flinke stortbui de kans op instorten van het dak toeneemt. Met scholieren moet ieder jaar wekenlang worden gewerkt om de daken van alle vuil en dode meeuwen te ontdoen. Het alarmsysteem laat op een bandje het angstige geschreeuw horen Van meeuwen in nood.

Kerkenkraker

KLAZIENAVEEN - De politie heeft een 18-jarige inwoner aangehouden op verdenking van diefstal uit kerken. Hij heeft bekend een flink aantal kerken te zijn binnengedrongen op zoek naar geld. Hij haalde geld uit coUectezakken en offerblokken in Emmen, Emmercompascuum, Sleen en Rolde.

Klein Bastion

MEPPEL - Op een braakliggend terrein tegenover het Diaconessenhuis in de wijk Oosterboer komt een grootschalig bouwproject van veertig appartementen en twintig eengezinswoningen. Door hoogteverschillen, glooiende daken en woontorentjes moeten deze het idee van stadswallen symboliseren. Dit is de reden dat het project de naam Klein Bastion heeft gekregen.

Korenmolen

SPRANG-CAPELLE - De vereniging voor Heemkunde in SprangCapelle heeft in een brief aan B en W van Waalwijk gepleit voor het behoud van de 250 jaar oude standerdmolen in Sprang. Deze op een na oudste korenmolen in Brabant dreigt door de bouw van zo’n drieduizend woningen in de komende jaren geheel te worden ingesloten. Voor de molen is dat funest. De molen krijgt nu al onvoldoende wind doordat in de naaste omgeving woningen zijn gebouwd. De brief van de heemkundevereniging komt aan de orde in de raadsvergadering van 4 september.

Sluipgaatjes

VIANEN - De trapeziumblockers tegen het sluipverkeer in Vianen waren gisteren voor het eerst alle in gebruik. Twee niet-beweegbare afsluitingen, die gisteren in gebruik werden genomen, dichten nu bovendien de laatste sluipgaatjes in het wegennet. De producent van de blockers, Nederland Haarlem, ziet zich gesteld voor een deadline: vóór 29 juli moeten alle blockers naar behoren werken.

Dodelijk ongeval

VLISSINGEN - Een echtpaar uit Middelburg is dinsdagavond in Vlissingen door een ongeval om het leven gekomen. Het tweetal, dat op een motorfiets zat, kreeg geen voorrang van een autobestuurder. De slachtoffers zijn A. D. Deegens en zijn vrouw C. L. Deegens, die allebei 55 jaar waren. De vrouw overleed ter plaatse, de man kort na aankomst in het ziekenhuis. Het ongeluk vond rond 19.35 uur plaats op de splitsing Sloeweg/A58. De 31-jarige automobilist uit Well bleek 200 microgram alcohol meer in zijn lichaam te hebben dan de maximaal toegestane 220.

Hayen

WAALWIJK - De Grontmij gaat in opdracht van de gemeente onderzoeken wat de kosten en baten zijn van de verbetering van de haven en de uitbreiding van het haventerrein met 100 hectare. Alleen al met het uitdiepen van de haven en het herstellen van de kaden en loswallen is naar schatting 12 miljoen gulden gemoeid.

Misdrijf

ZWOLLE - Een 19-jarige vrouw uit Zwolle heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van een poging tot verkrachting. Op de Zwarte Waterallee werd ze lastiggevallen door een circa 24-jarige man. De vrouw verzette zich hevig, greep haar fiets en liep hard weg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken