Bekijk het origineel

God is goed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

God is goed

2 minuten leestijd

„...niet wetende, dat de goedertierenheid Gods u tot bekering leidt?”

Rom. 2:4b.

De Heere is nog goeder’tieren over u. Hoe is het dan mogelijk dat u Hem haat Die u nooit leed heeft gedaan! Hoe kunt u Hem verwonden Die over u veent? Hoe kunt u Hem verachten Die u zoekt te behouden? En hoe kunt u Hem met zonden beladen Die u dagelijks met Zijn weldaden overlaadt?

Hierin vertoont zich de vreselijkheid van uw zonden. Wanneer u voortgaat in deze onbekeerlijkheid, door Het verachten van Zijn goedertierenheid, vergadert u zich een schat aan toorn tegen de dag des oordeels. Bovenal, het zondigen tegen de genade vermeerdert de toorn. Hoe langer u zo voortgaat, hoe hoger de berg zonden zal worden. Weet en merkt u wel dat deze berg snel groeit? Elke minuut van onbekeerlijkheid doet hem groter worden. Eindelijk zal er een dag komen, een dag van toorn. Tot die dag kunt u voortgaan en Zijn goedertierenheid verachten. Maar uw ongevoelig hart zal misschien zeggen: Ik zie dat nog niet. Wel, al ziet ü die dag nog niet, nochtans, God, Die In de hemel is, ziet hem wel. Ach, laten Zijn goedertierenheden u dan tot bekering leiden.

„Doet goed degene die u goed doen”. Ja, had u maar het hart van een beest, want een os kent zijn bezitter en een ezel de krib van zijn heer. Waar blijft dan uw dankbaarheid jegens Hem Die u dagelijks goeddoet en overlaadt met Zijn goedertierenheid?

Thomas Goodwin, predikant te Londen

(Al de werken, 1664)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

God is goed

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken