Bekijk het origineel

Militaire leider blijft Hun Sen bestrijden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Militaire leider blijft Hun Sen bestrijden

2 minuten leestijd

O’SMACH (AP) - De Cambodjaanse generaal Nhek Bunchhay, trouw aan de verdreven premier Norodom Ranariddh, heeft vandaag verklaard te zullen blijven strijden tegen Hun Sen, die met een bloedige coup op 5 juli de macht greep.

Bunchhay zei in de plaats O’Smach aan de Thaise grens over 40.000 soldaten te beschikken en bovendien de steun te hebben van enkele facties van de guerrillabeweging Rode Khmer.

De in het buitenland verblijvende Ranariddh had eerder gezegd dat zijn aanhangers over 20.000 soldaten beschikken, maar een gebrek aan munitie hebben. Maar Bunchhay verklaarde dat zijn leger nog maanden kan vechten met de huidige voorraden. Ook meldde de generaal contact te hebben gehad met verschillende facties van de uiteengevallen Rode Khmer en dat deze zich bereid hebben verklaard samen met Funcinpec (de partij van Ranariddh) tegen Hun Sen te strijden.

De Amerikaanse gezant Stephen Solarz zou vandaag een ontmoeting hebben met Hun Sen. Hij draagt een acht punten tellend vredesplan mee dat gebaseerd is op de Parijse vredesakkoorden uit 1991, die een einde maakten aan de jarenlange burgeroorlog in Cambodja, en dat voor volgend jaar vrije verkiezingen voorschrijft. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright is onderweg naar Zuidoost-Azië om met regionale leiders over de Cambodjaanse crisis te praten.

Na een kabinetszitting vandaag in Phnom Penh liet Hun Sen in een verklaring weten dat de internationale gemeenschap Cambodja de kans moet geven zelf zijn problemen op te lossen en geen burgeroorlog moet aanmoedigen door steun te geven aan Ranariddh.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Militaire leider blijft Hun Sen bestrijden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken