Bekijk het origineel

Elf getuigen van Haagse schietpartij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elf getuigen van Haagse schietpartij

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft gisteren bepaald dat de rechtercommissaris elf getuigen moet horen over een schietpartij die op 16 april het leven kostte aan de 22-jarige Hagenaar

Het incident vond plaats op de Smitstraat in de Hofstad. B. beweert dat hij al geruime tijd werd bedreigd door Dilloe. Op de bewuste avond zou het latere slachtoffer B. hebben geïntimideerd. Toen Dilloe een gebaar maakte alsof hij een wapen onder zijn kleding vandaan wilde halen, trok B. zelf zijn pistool en schoot zijn opponent neer. Aldus de lezing van de verdachte.

Volgens B.’s raadsman mr. A. Moszkowicz heeft zijn cliënt gehandeld uit zelfverdediging en moet hij daarom vrijuit gaan. Volgens officier van justitie mr. Van der Poll is er van zelfverdediging (noodweer) geen sprake geweest en heeft B. de confrontatie zelf opgezocht.

Bovendien heeft hij op dezelfde avond nog drie anderen beschoten, op het Haagse Paul Krügerplein. Dit trio bracht het er levend af.

De zaak staat in verband met eeii reeks gewelddadige incidenten in het Den Haag. Rivaliserende groepen twintigers van Nederlandse, Antilliaanse en Surinaamse afkomst zouden elkaar voortdurend naar het leven, staan. Eerder deze maand werd Rijswijk opgeschiikt door een schietpartij op klaarlichte dag, waarbij zes mannen vanuit rijdende autós kogels op elkaar afvuurden. Daarbij viel een zwaargewonde.

De rechtbank heeft de zaak-B. aangehouden tot 9 oktober.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Elf getuigen van Haagse schietpartij

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken