Bekijk het origineel

Minister vanTaliban ontsnapt uit cel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Minister vanTaliban ontsnapt uit cel

1 minuut leestijd

ISLAMABAD (AP) - De minister van buitenlandse zaken van de Taliban, die het in het grootste deel van Afghanistan voor het zgen hebben, is gisteren ontsnapt uit handen van de anti-Talibantroepen die hem in het noorden van het land gevangen hielden. Dat heeft het radiostation van de Taliban gemeld.

De minister, Mohammed Ghous, werd sinds mei, toen de Taliban de noordelijke woestijnstad Mazar-e-Sharif veroverden en weer kwijtraakten, gevangengehouden, evenals honderden Talibansoldaten. Ghous slaagde er na zijn ontsnapping in veilig Kunduz te bereiken, de enige noordelijke provincie die in handen is van de Taliban, zo werd gezegd voor de radio. Wie Ghous had helpen ontsnappen werd niet gezegd. Van het bericht kon geen onafhankelijke bevestiging worden verkregen.

De anti-Talibancoalitie, die wordt geleid door ex-minister van defensie Ahmed Shah Massoed en de Oezbeekse krijgsheer Malik Pahlawan, is op een aantal fronten in een hevige strijd gewikkeld met de radicaal islamitische Taliban. Gisteren werd gemeld dat troepen van de coalitie de hoofdstad Kabul op minder dan 15 kilometer waren genaderd. Zeker vier mensen kwamen gisteren in de hoofdstad om het leven bij door gevechtsvliegtuigen uitgevoerde bombardementen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Minister vanTaliban ontsnapt uit cel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken