Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Lichaam

AMSTERDAM - Het lichaam dat eergisteren is aangetroffen in het westelijk havengebied in Amsterdam is van een 28-jarige man uit de Bijlmer. De politie heeft het lichaam geïdentificeerd. De man stond als vermist geregistreerd, omdat hij sinds 22 juli niet was thuisgeweest. Zijn lijk lag op braakliggend terrein in de omgeving van de Noordzeeweg. De politie houdt rekening met een liquidatie.

Voor de rechter

GIETHOORN - Veertien ondernemers uit Giethoorn dagen de gemeente Brederwiede woensdag voor de rechter. Ze zijn het niet eens met het gevoerde parkeerbeleid. Oorzaak van het probleem is het zogenaamde gidsen, waarbij toeristen van de openbare weg naar bootverhuurbedrijven worden gelokt. Om dit tegen te gaan eisen de veertien ondernemers onder meer vrij parkeren op het gemeentelijk terrein aan de Hylkemaweg.

Nieuwe industrie

HOOGEVEEN - Het bedrijf Euro-compound, met vestigingen in Europa en Azië en het hoofdkantoor in België, heeft aan de Fokkerstraat in Hoogeveen 2 hectare terrein gekocht. Daar wordt op korte termijn een fabriek gebouwd voor de productie van halffabrikaten voor de Nederlandse en later ook voor de Duitse en Scandinavische tapijtindustrie. Gestart wordt met vijftien medewerkers, zowel laag- als hooggeschoold. Het wordt een groeibedrijf, met onder meer een eigen ontwikkelingsafdeling.

Standerdmolen

SPRANG-CAPELLE - De Vereniging voor Heemkunde in SprangCapelle heeft in een brief aan B eil W van Waalwijk gepleit voor het behoud van de 250 jaar oude standerdmolen in Sprang. Deze op een na oudste korenmolen in Brabant dreigt door de bouw van zo’n drieduizend woningen in de komende jaren geheel te worden ingesloten. Voor de molen is dat funest. De molen krijgt nu al onvoldoende wind doordat in de naaste omgeving woningen zijn gebouwd. De brief van de heemkundevereniging komt aan de orde in de raadsvergadering van 4 september.

Bewegwijzering

VEENENDAAL - Naast de openbare gebouwen, sportvelden en toeristische plekjes zal ook Patrimoniums bouwvereniging worden opgenomen in het te plaatsen bewegwijzeringssysteem in Veenendaal. Volgens wethouder P. Beaart is dit nodig omdat veel mensen van buitenaf naar de woningbouwvereniging moeten als ze in Veenendaal komen wonen en een huis willen huren.

Sloop

WERKENDAM - In verband met de reconstructie van de Tol moet de oefenruimte voor popmuzikanten ter plaatse gesloopt worden. Burgemeester en Wethouders van Werkendam onderzoeken of de Stichting Lichte Muziek ondergebracht kan worden in een nieuwe jeugdsoos annex oefenruimte in Nieuwendijk. De jeugdsoos Xinix in Nieuwendijk moet ook verhuizen.

Kinderboerderij

WERKENDAM - Burgemeester en Wethouders van Werkendam willen de stichting Kinderboerderij een eenmalige subsidie van 15.000 gulden en een renteloze lening van 15.000 gulden geven. De stichting moet eind september een plan op tafel leggen, waarin niet gerekend wordt met een structurele bijdrage van de gemeente. Het college verwacht dat de kinderboerderij op z’n vroegst pas medio 1998 gerealiseerd kan worden. Eerst moet de stichting de benodigde vergunningen aanvragen en de goedkeuring van de raad afwachten.

Verkeersdode

WITTEM - Een 74-jarige inwoner uit Udenhout (NB) is gisterochtend in de Zuid-Limburgse gemeente Wittem met zijn fiets verongelukt. De man werd liggend op zijn rijwiel op het fietspad langs de rijksweg door een andere fietser aangetroffen. De politie vermoedt dat de man tegen de trottoirband is gereden en met zijn hoofd tegen het wegdek is geslagen. Daarbij liep hij ernstig inwendig hoofdletsel op.

Begraven

ZWOLLE - De 30-jarige Zwollenaar die zondagmiddag in zijn woonplaats werd doodgeschoten, werd vandaag naar Curasao overgebracht, waar hij zal worden begraven. De 29-jarige verdachte uit Zwolle die zich bij de politie meldde als de dader, is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris, die inbewaringstelling eiste.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken