Bekijk het origineel

Happart: Cools was verwikkeld in zwart-geldcircuit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Happart: Cools was verwikkeld in zwart-geldcircuit

2 minuten leestijd

BRIJSSEL - De Waalse socialistische topman Andrê Cools, die in 1991 werd vermoord, was zelf verwikkeld in het zwart-gelddrcuit Dat zegt de Waalse europariementariër André Happart in een interview met “De Standaard”.

Het ging daarbij om veel meer dan de 60 miljoen Belgische frank aan Agustasteekpenningen (3,3 miljoen gulden) die in verband gebracht zijn met de moord op Cools. „André Cools is niet voor 60 miljoen vermoord; men vermoordt op dat niveau niet voor zo’n bedrag, dat is een belachelijke som; hét gaat om meer, om véél meer!”, aldus Happart, die zegt over aanwijzingen te beschikken die hij voorlopig nog niet met het parket van Luik wil delen omdat hij daarin te weinig vertrouwen heeft.

Er zijn zowel bij Happart als bij de rijkswacht doodsbedreigingen voor Happajt binnengekomen voor het geval hij met de resultaten van zijn onderzoek naar buiten zou komen. Hij neemt die bedreigingen emstig. Happart meent dat Cools verwikkeld was in grootschahge fraudezaken. Juist die moeten volgens hem bestreden worden om Europa bij de burger geloofwaardiger te maken. Bovendien zou er dan veel geld vrijkomen voor het creëren van werkgelegenheid. Happart weet nog niet of hij bij de volgende verkiezingsronde temggaat naar het Europees Parlement of dat hij voor een Waalse carrière kiest. Na vice-premier Maystadt is Happart, de populairste politicus in Wallonië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Happart: Cools was verwikkeld in zwart-geldcircuit

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken