Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

3 minuten leestijd

Zestig jaar

GOUDA - H. D. den Toom en N. M. den Toom-Twigt uit Gouda herdachten gisteren dat ze zestig jaar geleden in het huwelijk traden. Den Toom was tot 1975 tuinder van beroep. Ook was hij 32 jaar lang diaken van de gereformeerde gemeente in Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Momenteel dient hij de gemeente van Gouda als ouderling. Het echtpaar kreeg acht kinderen, 33 kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen en woont in Huize Winterdijk. Beiden genieten een nog redelijke gezondheid. }

SCHIEDAM - het echtpaar BothSlingerland uit Schiedam was vorige week dinsdag zestig jaar getrouwd. Zowel L. W. Both (87) als zijn vrouw C. Both-Slingerland (85) is in Berkenwoude geboren. Het echtpaar trouwde eveneens in deze plaats. De echtgenoten hebben vier kinderen, veertien kleinkinderen en één achterkleinkind. Both heeft bijna veertig jaar bij de gemeente Schiedam gewerkt als brigadier van politie. Het echtpaar, dat nog zelfstandig woont, verkeert in goede gezondheid. Het jubileum is in besloten kring gevierd.

SLIEDRECHT - L. W. van der Sluis en J. van der Sluis-van der Boom uit Sliedrecht waren Vorige week dinsdag eveneens zestig jaar getrouwd. Beide echtgenoten zijn geboren en getogen op Rakkee en hebben het overgrote deel van hun leven in Nieuwe Tonge gewoond. Van der Sluis was vroeger landbouwer. Tevens was hij 35 jaar ouderling in de gereformeerde gemeente in die plaats. Na zijn verhuizing naar SUedrecht was hij elf jaar ouderling in de christelijke gereformeerde kerk.

Vijftig jaar

WADDINXVEEN - P, van Erk (79) en M. van Erk-HoUander (73) uit Waddinxveen waren vorige week woensdag vijftig jaar getrouwd. Ze zijn beiden geboren Waddinxveners. Op 25 september 1943, tijdens een orgelconcert in Gouda door Feike Asma, sprong de vonk over. Maartje werkte toen in een drogisterij. Die winkelervaring kon ze later goed gebruiken toen Piet een eigen manufacturenzaak begon. Met hulp van zijn vrouw was de winkel ruim veertig jaar lang een begrip in Waddinxveen. Ze kregen zes kinderen, negentien kleinkinderen en een achterkleinkind. Het laatste kleinkind is een week voor hun jubileum geboren.

Erespeld

Dordrecht - Voor zijn betrokkenheid bij de promotie van Dordrecht heeft P. Bos vorige week maandag de Johan de Witt-speld ontvangen, een gemeentelijke onderscheiding. Loco-burgemeester J. van der Loos reikte deze uit in de hal van het stadhuis. Bos, voormalig eigenaar van restaurant-hotel Bellevue, heeft zich vijftien jaar lang actief ingezet voor zijn woonplaats. Vanaf 1983 was hij als vrijwilliger betrokken bij het opzetten en ontwikkelen van twee evenementen: Havenfestival en Dordt in Stoom. Hij was tevens penningmeester van Dordt in Stoom.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken