Bekijk het origineel

Wijers niet in de race voor top PTT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wijers niet in de race voor top PTT

Minister zit kabinetsperiode gewoon uit

2 minuten leestijd

DEN HAAG - JMinister Wijers van economische zaken is niet in de race voor een topfunctie bij PTT Telecom. Het bericht daarover vanmorgen in De Telegraaf is volgens de minister „geheel uit de liKht gegrepen”. Wijers zegt dat er geen enkel contact tussen KPN en hem over zoiets dergelyks is geweest. Ook KPN ontkent het bericht met klem.

De minister reageerde vanmorgen vanaf zijn vakantieadres op het verhaal in De Telegraaf. Volgens zijn woordvoerder moest hij er erg om lachen. „Hij zei: Hoe komen ze daar nu weer aan”.

Wijers oriënteert zich, aldus zijn woordvoerder, op geen enkele baan in het bedrijfsleven. Hij kan dat ook niet doen, omdat hij dan als minister al snel de schijn van belangenverstrengeling op zich zou laden.

De mmister is van plan de huidige kabinetsperiode, die loopt tot en met de verkiezingen van volgend jaar mei, gewoon uit te zitten. Daarna bekijkt hij hoe hij zijn loopbaan voortzet. Wijers sluit een terugkeer in een tweede paarse kabinet niet uit. Ook kan hij dan gaan kijken naar een baan in het bedrijfsleven.

Eerder dit jaar weigerde Wijers het lijsttrekkerschap van zijn partij op zich te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Wijers niet in de race voor top PTT

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken