Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Milieu

ASSEN - Ter wille van de rust van de vogels en andere dieren in het Pelinckbosje heeft de rechtbank gisteren op verzoek van de Milieuraad een stokje gestoken voor de aanleg van een nieuw weggedeelte, tussen Assen en Smilde. De Milieuraad wil een hogere geluidswal tussen een om te leggen autoweg en het bosje, die moet dienen als toegangsweg tot de nieuwe wijk Kloosterveen. De gemeente wil wegens de extra kosten geen hogere geluidswal.

Bijna verdronken

CADZAND - Een 8-jarig Duits meisje is gistermiddag bijna in zee verdronken. Zij was met een vriendinnetje aan het zwemmen en kwam op een gegeven moment niet meer boven water. Omstanders haalden het kind uit het water. Reanimatie mocht eerst niet baten. Met een helikopter is het slachtoffer naar het ziekenhuis van Brugge gebracht. Daar aangekomen bleek haar hart weer te kloppen. De toestand van de drenkelingg was gisteravond kritiek.

Verkeersveiligheid

DALFSEN - De provincie Overijssel gaat de verkeersveiligheid op de Poppenallee tussen Wythmen en Dalfsen aanpakken. Zo zal ter hoogte van de buurtschap Emmen de maximumsnelheid worden teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Ook zullen langs de weg camera’s worden geplaatst.

Jonge Stad

DELFT - Eind vorig jaar telde Delft 94.029 inwoners, die in totaal over 46.302 woonruimten beschikten. Deze gegevens zijn gisteren bekend geworden bij de publicatie van het gemeentelijk jaarverslag over 1996. Door het aantal studenten in de stad is de bevolking relatief jong: meer dan de helft (52 procent) van de inwoners is jonger dan 35 jaar.

Getuigen

DEN HAAG - De Haagse politie zoekt getuigen van een verkrachting op het Scheveningse strand. Twee mannen zouden zich daar donderdagavond aan een 50-jarige vrouw uit Den Haag hebben vergrepen. Wandelaars zagen wat er gebeurde maar grepen niet in, zo verklaarde ze bij de politie.

Bijzonder duur

EMMEN - Emmen heeft de twijfelachtige eer als enige Drentse gemeente in de toptien van de duurste gemeenten van Nederland te prijken. Emmen staat namelijk op de zevende plaats wat de gemeentelijke woonlasten betreft.

Koffiedief

HOOGEVEEN - Een 27-jarige man uit Hoogeveen heeft bekend de afgelopen twee weken niet minder dan driehonderd pakken koffie te hebben gestolen uit twee plaatselijke supermarkten en twee magnetrons uit een andere zaak. De gestolen goederen verkocht hij in Groningen om aan geld voor drugs te komen. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij acht pakken koffie wegnam uit een supermarkt aan de Griendtsveenweg.

Moord

OIRSCHOT - Een 34-jarige man is gisteren dood aangetroffen in zijn woning aan de Bestseweg in Oirschot. Volgens de politie gaat het om een misdrijf. Ze wilde vooralsnog niets kwijt over de doodsoorzaak. Een man die bij het slachtoffer logeerde, trof het slachtoffer gisterochtend levenloos aan in bed. Een speciaal onderzoeksteam houdt zich met de zaak bezig.

Snelheidscontrole

ROTTERDAM - Bij een snelheidscontrole gisterochtend in Spijkenisse bleek ruim de helft van de automobilisten de maximumsnelheid aan de laars te lappen. Van de 904 chauffeurs die de radar passeerden, reden er 463 te hard, zo heeft de politie laten weten.

Varkensvlees

SCHERPENZEEL - Dumeco BV in Scherpenzeel wil haar werkzaamheden binnen de varkensbranche structureel anders aanpakken. Door de varkenspest is de noodzaak hiertoe extra spoedeisend en heeft het bedrijf dringend behoefte aan extra opslagcapaciteit. B en W van Scherpenzeel willen via een versnelde procedure meewerken aan de bouw van een geautomatiseerd vrieshuis van vijftien meter hoog.

Orgel

ZWOLLE - Het Comité Open Orgeldag in Zwolle heeft haar zorg uitgesproken over de staat waarin Scheuer-orgel in de Broerenkerk zich bevindt. De firma Flentrop heeft het orgel geïnspecteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken