Bekijk het origineel

Dordrecht krijgt stroom uit afval

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dordrecht krijgt stroom uit afval

2 minuten leestijd

DORDRECHT - Met het gas dat opborrelt uit de stortplaats Derde Merwedehaven zal elektriciteit worden opgewdd. De Proav, de beheerder van de stortplaats, heeft met Eneco afgesproken tien jaar lang elektriciteit te leveren. Nu wordt het gas nog afgeEakkeld.

De belissing om het gas te benutten voor de opwekking van stroom staat volgens P. Koers, projectleider van de Proav, los van de recente beslissing om de storptlaats langer open te houden dan tot 2003. „De beslissing om te investeren was al genomen. De aanleiding heeft te maken met ons beleid om de klachten over stank te verminderen.”

De vele klachten over de stank die de Derde Merwedehaven vooral op zomerse dagen verspreidde, waren voor de Proav aanleiding om in 1995 het gas op te vangen in plaats van het te laten ontsnappen. Koers: „In het najaar van ‘95 zijn we met een proef begonnen. Van een stuk grond ter grootte van 1,5 hectare hebben we het gas opgevangen en verbrand.”

Dat leidde tot een duidelijke afname in het aantal klachten. „Daarom hebben we de afgelopen winter het gasbuizennet behoorlijk uitgebreid. Nu onttrekken we van 15 hectare het gas".

Koers verwacht dat de Proav de eerste stroom in het tweede kwartaal van volgend jaar aan Eneco kan leveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Dordrecht krijgt stroom uit afval

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken