Bekijk het origineel

Medische fabrikanten willen ingrijpen Borst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Medische fabrikanten willen ingrijpen Borst

RIVM keurt niet langer apparatuur

2 minuten leestijd

AMERSFOORT (ANP) - Fabrikanten en leveranders van medische apparatuur willen dat minister Borst van volksgezondheid ingrijpt in een conflict over keuringen. Zeventien producenten op het gebied van sterilisatie-, reinigings- en desinfectieapparaten zijn lx)o$ op het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat heeft besloten de keuringen niet langer te verrichten.

Het Instrument, waarin de producenten van medische apparatuur zijn verenigd, zegt verrast te zijn over de beslissing van het RIVM. Het instituut vindt echter de keuring van apparatuur een oneigenlijke taak. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft laten weten dat het RIVM voor die werkzaamheden niet wordt betaald.

Het keuringswerk, waarvoor met ingang van 1 januari 1998 Europese nor men gelden, moet worden overgenomen door bedrijven als TNO en KEMA. Daarvoor moet worden betaald. Voor een groot aantal producten zijn wel normen vastgelegd maar geen verplichte tests.

Overspoeld

De producenten zijn bang dat de Nederlandse raarkt wordt overspoeld met producten van buitenlandse makelij. „Die hebben geen kwaliteitskeurmerk maar wel een aantrekkelijke prijs”, stelt L. Knaven, branche-manager medische technologie van Het Instrument, vast. Hij wil dat alle door het RIVM afgegeven certificaten geldig blijven en dat het instituut ten minste de lopende keuringen zal afwerken.

Het RIVM laat weten dat al sinds 1993 bekend was dat het instituut de keuringen zou stoppen. Formeel loopt de overgangsprocedure tot 1 juni 1998.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Medische fabrikanten willen ingrijpen Borst

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken