Bekijk het origineel

Nyloplast groeit weer als kool

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nyloplast groeit weer als kool

2 minuten leestijd

’s-GRAVENDEEL (ANP) - Nyloplast, een bedryf dat kunststof hulpstukken maakt voor de rioleringsmarkt, grodt na een moelLjke periode weer als kooL In het eerste halQaar ging de omzet omhoog met 23 procent van ƒ 18,2 miljoen naar ƒ22,4 miljoen. Netto verdiende het bedrijf ƒ 1,2 miljoen tegen ƒ 0,8 miljoen in de eerste tielft van 1 .

Een herstructurering in Amerika vorig jaar heeft tot duidelijke kostenbesparingen geleid. Nyloplast verwacht de winst dit jaar daarom weer op het peil van voor 1996 te tillen (ruim ƒ2 miljoen), ondanks omtwikkelingskosten voor nieuwe producten. Nylonplast denkt binnen twee maanden met een alternatief te komen voor de notering van de aandelen op de incourante markt, die op 1 juh ter ziele is gegaan. Eerder zei het bedrijf te denken aan introductie op de Nieuwe Markt van de Amsterdamse beurs. Nyloplast heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het bedrijf werd geplaagd door het natte weer, waardoor de aanleg van rioleringen stagneerde, onverwachte annulering van orders en problemen in de VS. In 1995 zakte de omzet met 13 procent tot ƒ 39 miljoen. De winst ging van ƒ2,5 miljoen naar ƒ 2,3 miljoen. Vorig jaar daalde de omzet verder naar ƒ 36 miljoen en de winst naar ƒ 1 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Nyloplast groeit weer als kool

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken