Bekijk het origineel

Amsterdam: Slechts 20 miljoen gulden over

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amsterdam: Slechts 20 miljoen gulden over

College wil deel overschot al uitgeven

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam houdt van een positief saldo van 64 miljoen gulden over het afgelopen jaar, 20 miljoen over om uit te geven aan nieuw beleid. Het college van burgemeester en wethouders wil 44 miljoen van het overschot van vorig jaar alvast uitgeven. Dat blijkt uit de rekeningmissive 1996.

Van de 44 miljoen reserveert het col- lege nog eens 10 miljoen gulden voor de sanering van het noodlijdende Gemeentevervoerbedrijf (GVB). Daarvoor is al 124 miljoen gulden bijgedragen. Het GVB moet nog een herziene begroting voor dit jaar indienen. Tegenvallers behoren tot de reële mogelijkheden. De gezondmaking vn het bedrijf vergt de komende jaren naar verwach ting grote inspanningen.

Privatisering van het Slotervaartziekenhuis en de Gemeentelijke Organisatie voor Verpleging en Verzorging kost 20 miljoen gulden. Daarnaast moet Amsterdam onder meer meer geld steken in wachtgeldverplichtingen voor het Gemeentelijk Centrum voor Elektronische Informatieverwerking en een vervroegde afschrijving van het hoofdkantoor van de GG&GD.

Invoruenng

De komende jaren wachten de stad een aantal financiële risico’s, waarvan de omvang nog/niet valt in te schatten. Behalve het GVB is ook de Sociale Dienst een zorgenkind. Het vorderingsaldo op cliënten loopt nog steeds op, tot totaal 327 miljoen gulden vorig jaar. Kosten van invordering zijn hoog.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Amsterdam: Slechts 20 miljoen gulden over

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken