Bekijk het origineel

Wereldwijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wereldwijd

4 minuten leestijd

Kakkerlakken

PEKING (AP) - De Chinese regering heeft de oorlog verklaard aan de kakkerlak. Een lokale krant meldde gisteren dat een bestrijdingscampagne in Peking de kakkerlakken in de hoofdstad voorgoed moet uitroeien. De campagne heeft de welluidende naam “Iedereen aan het werk, de kakkerlak moet uitgeroeid worden” meegekregen en is onderdeel van een grootschalige schoonmaak van de Chinese hoofdstad, die al een einde heeft gemaakt aan veel onhygiënische straatmarkten. Elke werkeenheid in Peking moet medio augustus zover zijn dat er tweemaal per dag insecticiden worden gespoten om de kakkerlakken te verdrijven, vooral uit restaurants en andere broeinesten.

Illegale immigratie

ROME (AP) - Het Italiaanse eilandje Lampedusa, in de Middellandse Zee voor de kust van Tunesië gelegen, heeft de regering gisteren met klem gevraagd iets te doen aan illegale immigratie, nadat in één etmaal tijd 168 Noord-Afrikanen op het eiland waren afgezet. „De regering moet stappen nemen om al onze grenzen te beschermen, ook die op zee”, zei burgemeester Salvatore Martello. De politie van Lampedusa arresteerde de bemanning van een van de boten waarmee twee groepen vluchtelingen uit Tunesië naar het eiland waren overgevaren. De afgelopen maanden heeft Lampedusa al honderden andere vluchtelingen binnengekregen.

Geen promotie

WASHINGTON (RTR) - De Amerikaanse regering heeft gisteren besloten een luchtmachtgeneraal geen promotie te geven, voor nalatigheid bij een bomaanslag vorig jaar juni in Saudi-Arabië. Bij de actie op de Amerikaanse basis in Dhahran vielen negentien doden. Minister van defensie Cohen houdt generaal Schwalier persoonlijk verantwoordelijk voor het incident. Schwalier zou te weinig maatregelen hebben genomen om de basis te bewaken tegen aanslagen.

Kwestie-Cyprus

NICOSIA (RTR/ANP) - De leiders van de Grieks- en Turks-Cyprioten, Klerides en Denktash, hebben gisterenop de een akkoord bereikt dat ering urgeroorlog,kan leiden tot de opening van massagraven van personen die vermist raakten door vijandelijkheden over en weer. De kwestie van de vermisten is, sinds de Turkse invasie in het noorden van Cyprus in 1974, een van de belangrijkste hinderpalen geweest voor normalisering van de betrekkingen tussen beide gemeenschappen op het eiland. Zestienhonderd Grieks-Cyprioten worden vermist en 803 Turks-Cyprioten.

Geen staakt-het-vuren

BELFAST (RTR) - Een protestantse terreurgroep in Noord-Ierland die wordt verdacht van een reeks aanslagen op katholieke doelen, heeft gisteren uitgesloten dat hij een staakt-het-vuren zal afkondigen. De Loyalist Volunteer Force (LVF) zei in een verklaring dat het niet in het belang van de protestantse bevolking in Noord-Ierland zou zijn in welke vorm dan ook een staakt-hetvuren uit te roepen. De LVF hekelde het staakt-het-vuren dat de IRA op 20 juli uitvaardigde.

Erfenis

CHICAGO (RTR) - Beleggen maakt je rijk. Tot die ontdekking kwamen medewerkers van een kinderziekenhuis in Chicago, nadat ze een nalatenschap ontvingen van liefst 18 miljoen dollar. De erfenis was afkomstig van Gladys Holm, een gepensioneerde secretaresse, die in juni op 86-jarige leeftijd overleed. Holm, die na een 41-jarig dienstverband in 1969 gepensioneerd werd, en slechts een jaarsalaris van 15.000 dollar verdiende, verkreeg het miljoenenbedrag met aandelenbeleggingen. Op advies van haar voormalige baas stopte zij een deel van haar bescheiden spaargeld in de aandelenmarkt. Holm had het ziekenhuis al eens verteld dat ze „iets” voor de patientjes had.

Hagedis

NEWPORT - De artsen van de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis in het Amerikaanse Newport zagen zich genoodzaakt een dierenarts te hulp te roepen toen een vrouw werd binnengebracht met een 61 centimeter lange hagedis aan haar borst geklampt. De vrouw had, op bezoek bij vrienden, geprobeerd hun huisdiertje uit zijn kooi te halen, waarop het reptiel haar beet en zijn pootjes in haar borst plantte. Omdat de vrienden er zelf niet in slaagden de hagedis ertoe te bewegen los te laten, was de vrouw bij de eerste hulp terechtgekomen. Een dierenarts legde de medische staf uit dat het diertje een injectie met een slaapmiddel moest worden gegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Wereldwijd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken