Bekijk het origineel

Zuid-Koreaanse bedrijven investerei in Noord-Korea

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zuid-Koreaanse bedrijven investerei in Noord-Korea

2 minuten leestijd

SEOUL (RTR) - De gering va Zuid-Korea heeft vjf onderneminge toestemming gegeven te investeren i Noord-Korea. De stap is bedoeld om h wederzijds vertrouwen te verbeteren, a dus het ministerie van nationale heren ging in Seoul gisterm.

De bekendmaking komt vier dage voordat de twee Korea’s met de Vei enigde Staten en China om de tafi gaan zitten. De vier zullen vredesbe sprekingen voeren die moeten leide tot een permanent verdrag dat in d plaats dient te komen van de wapensti! stand die een officieel eind maakte aa de Koreaanse Oorlog aan het begin va de jaren vijftig.

Tot de vijf bedrijven behoren Sams ung, de grootste producent van elektrc nica van Zuid-Korea, en Kolon, ee van de belangrijke textielfabrikantei De andere drie zijn actief in de tek communicatie, kledingproductie e voedselverwerking.

De regering van Zuid-Korea mikt ei op met de uitbreiding van economisch samenwerking en uitwisseling tot ee verzoening met de communistisch noorderburen te komen. Ze zal elk vei zoek van ondernemingen in behandf ling nemen, „afhankelijk van de om wikkeling van de inter-Koreaanse be trekkingen en de houding van Noorc Korea", aldus het ministerie.

Met de nu aangekondigde stap kon het aantal Zuid-Koreaans bedrijven d zaken mag doen met Noord-Korea o twintig. Tot nu toe hebben echter maa twee concerns geld gestoken in gezc menlijke ondernemingen. Daewoo ir vesteerde 5,1 miljoen dollar (ƒ 10, miljoen) in een kledingfabriek, terwi Taechang 5,8 miljoen dollar (ƒ 12 mijjoen) meebracht voor de productie va mineraalwater.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Zuid-Koreaanse bedrijven investerei in Noord-Korea

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken