Bekijk het origineel

Asbest vrijgekomen bij brand Zaandam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Asbest vrijgekomen bij brand Zaandam

Opslagloods totaal in de as gelegd

1 minuut leestijd

ZAANDAM (ANP) - De hoeveelheid asbest die zaterdagmiddag is vrijgekomen by een brand in een houtopslagloods in Zaandam, is binnen de toegestane norm gebleven en op een klein terrein rond de brandhaard neetgedaald. Metingen van de milieudienst en de brandweer hebben dit uitgewezen, aldus een woordvoerder van de politie.

De brand brak om 13.00 uur uit in een overdekte loods van de firma Houtcentrum BV op bedrijventerrein Achtersluispolder in Zaandam. Door de inzet van bijna honderd brandweerlieden en twee brandweerboten van de Havendienst in Amsterdam kon het vuur bin nen enkele uren worden geblust. Niemand raakte gewond. De opslagloods werd voor een groot deel in de as gelegd.

De asbest bevond zich in de dakplaten. De politie zette in verband met het vrijkomen van de kankerverwekkende stof uit voorzorg een groot deel van het bedrijventerrein af, maar dit bleek later niet nodig te zijn geweest.

Schadebedrag

Onmiddellijk nadat de brand was geblust, begon de brandweer het smeulende hout uit elkaar te trekken en naar buiten te brengen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ook is er nog niets te zeggen over de hoogte van het schadebedrag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Asbest vrijgekomen bij brand Zaandam

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken