Bekijk het origineel

Polen-actie loopt als een trein

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Polen-actie loopt als een trein

2 minuten leestijd

OCHTEN - Een groep jongeren uit Ochten heeft een week lang actiegevoerd voor de slachtoffers van de overstromingen in Polen. Behalve onder meer kleding en speelgoed zamelden de 14- tot 25-jarigen geld in. Burgemeester H. J. Zomerdijk zou vanmiddag bij de presentatie van de opbrengst aanvrezig zijn. De actie loopt als een trein.

„Wij hebben in 1995 in eenzelfde soort situatie gezeten”, zegt Angela van der Kraats (18), die herinnert aan de overstroming van de Waal in dat jaar. „Als je nu ziet hoe de mensen in Polen hun hele broodwinning kwijt zijn, wil je gewoon iets doen”. Ongeveer twaalf jongeren waren daarom vorige week elke dag in touw in de plaatselijke jeugdsoos, waar iedereen spullen kon brengen. De moeder van Angela hielp ook mee.

„Van iemand uit de buurt van Den Haag kregen we zelfs een heel naaiatelier aangeboden. Het loopt echt storm. Veel meer dan we ooit hadden durven hopen”, zegt Angela. Een speciaal actieconcert leverde op één avond al zo’n beetje 3000 gulden op. De organisatoren zijn ook blij met de steun van bedrijven die als sponsor optreden. De totale geldopbrengst zal het getroffen gebied ten goede komen via een stichting uit Ede. De goederen gaan deze week naar Polen.

Pieter Molenaar (16) is enthousiast. Hij heeft een vakantiebaantje, maar hoeft niet dagelijks te werken. Zijn vrije tijd besteedt hij aan de inzamehngsactie. Alle kledingstukken worden gesorteerd en in bananendozen en zakken gestopt. „Er kwam zelfs een man uit Utrecht op de fiets hierheen om kleding te brengen. Nou, perfect!”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Polen-actie loopt als een trein

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken