Bekijk het origineel

Faunabescherming: Beperk inzet van valkeniers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Faunabescherming: Beperk inzet van valkeniers

1 minuut leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - De stichting Faunabeschemiing, voorheen Kritisch Faunabeheer, heeft minister Van Aartsen van natuturbescherming gevraagd om de inzet van valkeniers aan banden te Ieggen.

Faunabescherming is tegen de inzet van valkeniers omdat „de valkerij een zuivere vorm van plezierjacht is, roofvogels niet geschikt zijn om in gevangenschap te worden gehouden, de herIcomst van de vogels veelal niet te achterhalen is en illegale wildvang en het uithalen van nesten worden gestimuleerd”.

Faunabescherming, vroeger de stichting Kritisch Faunabeheer, steh dat aan de orde in een persbericht waarin ze ageert tegen de bestrijding van meeuwen met behulp van geweer en of roofvogels op vuilstortplaatsen in NoordBrabant. De provincie geeft jagers en valkeniers vergunningen om te jagen op kok- en zilvermeeuwen van 15 juli tot 15 april. Tegen die vergunningen maakt de stichting bezwaar omdat ze de bestrijding van meeuwen op vuilnisbelten onnodig vindt omdat het vuil onmiddellijk behoort te worden afgedekt. De meeuwen blijven dan vanzelf weg.

De stichting wijst erop dat het doden van dieren in de broedtijd extra dierenleed veroorzaakt. Selectief jagen op kok- en zilvermeeuwen is onmogelijk, zodat tevens beschermde soorten het loodje zullen leggen. Roofvogels van valkeniers jagen zeker niet selectief, meent de stichting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Faunabescherming: Beperk inzet van valkeniers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken