Bekijk het origineel

Advocaten vragen vrijspraak Krenz

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Advocaten vragen vrijspraak Krenz

1 minuut leestijd

BERLIJN (AP) - De advocaten van Egon Krenz, de laatste communistiche leider van de vroegere DDR, hebben gisteren vrijspraak gevraagd voor hun client, die in Berlijn terechtsfaat op beschuldiging van doodslag op mensen die tijdens de Koude Ooriog van Oost- naar West-Duitsland probeenden te vluchten.

Krenz draagt als voormalig lid van het politburo misschien enige „politiekmorele verantwoordelijkheid”, maar zou daarvoor niet volgens de wetten van de verenigde Bondsrepubliek berecht mogen worden, zo betoogde advocaat Robert Unger in zijn slotpleidooi. De DDR was immers in militaire en defensiezaken niet soeverein, maar moest de toenmalige Sowjet-Unie dienen.

„Mijn socialistische filosofie en de beschuldiging mensen gedood te hebben, stroken niet met elkaar”, zei Krenz in een verklaring. „Ik heb nooit één woord gebruikt om moorden te rechtvaardigen”.

Krenz (60) staat terecht samen met twee voormalige mede-pohtburoleden, de voormalige communistische partijchef van Oost-JBerlijn Günter Schabowski (67) en de econoom Guenter Kleiber (65). Vorige week eiste hoofdaanklager Bemhard Jahntz tegen het drietal „administratieve moordenaars” gevangenisstraffen tot elf jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Advocaten vragen vrijspraak Krenz

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken