Bekijk het origineel

Van Mierlo met EU-driemanschap naar Congo

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Mierlo met EU-driemanschap naar Congo

1 minuut leestijd

BRUSSEL - Minister van buitenlandse zaken Van Mierlo is met de zogeheten EU-trojka in Congo (Zaïre) voor besprekingen met de nieuwe president Kabila en diens minister van buitenlandse zaken, Karaha.

De bewindsman is er samen met zijn Luxemburgse collega Poos en de Britse staatssecretaris Lloyd. De ‘trojka’ bestaat uit vertegenwoordigers van de huidige EU-voorzitter (Luxemburg), de vorige voorzitter (Nederland) en de komende voorzitter (Groot-Brittannië).

De EU-ministerraad (buitenlandse zaken) besloot in juni de trojka naar Congo te sturen voor overleg over het democratiseringsproces na het verdwijnen van president Mobutu, over het leveren van humanitaire steun en over de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Congo en de Europese Unie.

Het bezoek van het driemanschap was voorafgegaan door het bezoek van de Belgische staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking Reginald Moreels. Aan het eind van het Mobuturegime wenste Brussel alleen nog samen te werken met niet-gouvemementele hulporganisaties, maar nu is men bereid opnieuw met de autoriteiten te gaan samenwerken. De Belgen hebben enige druk gezet achter dit bezoek omdat men bang was dat België in Kinshasa over één kam geschoren zou worden met Frankrijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Van Mierlo met EU-driemanschap naar Congo

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken