Bekijk het origineel

Mkb wantrouwt arbeidsbureau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mkb wantrouwt arbeidsbureau

Aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt flink toe

4 minuten leestijd

DELFT - In het midden- en kleinbedrijf (minder dan honderd werknemers) wordt weinig gebruikgemaakt van het arbeidsbureau. Nieuw personeel wordt sledits in een kwart van de gevallen via deze instantie geworven. „Ondernemers zien het arbeidsbureau als een soort machine, die bij het selecteren van mensen niet let op motivatie en inpasbaarheid in het bedrijf’, aldus Th. Evers, voorzitter van werkgeversorganisatie MKB-Nederland.

Volgens Evers is het slechte imago te wijten aan misstanden die zich vier tot vijf jaar geleden voordeden. „Toen functioneerde het arbeidsbureau absoluut niet”. Inmiddels is deze situatie verbeterd, maar nog steeds blijkt het afstemmen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt niet vlekkeloos te verlopen.

„Consulenten van het arbeidsbureaukomen te weinig bij bedrijven over de vloer. Daardoor is de selectie vooral gebaseerd op computergegevens, bijvoorbeeld over opleiding. Ondernemers vinden dat dat niet werkt”, aldus drs. A. van Delft, beleidsmedewerker bij MKB-Nederiand.

Het mkb werft vooral nieuw personeel met advertenties (38 procent), door inschakeling van een uitzendbureau (31 procent) en door inschakeling van famihe, vrienden en kennissen (28 procent). Bij een kwart van de vacatures wordt het arbeidsbureau in de arm ge nomen. Van interne werving wordt in 24 procent van de gevallen gebruikgemaakt.

„Economisch wonder”

De banengroei in het mkb zet gestaag door. De afgelopen twaalf maanden zijn er 77.000 nieuwe banen ontstaan. Een jaar eerder groeide het aantal banen in het mkb nog in een lager tempo, met 65.000 per twaalf maanden. Dat blijkt uit een onderzoek dat MKBNederland heeft laten houden. Deeltijden voltijdbanen zijn hierbij bij elkaar opgeteld. Op 1 juli had het mkb nog 74.000 vacatures openstaan. Voor heel 1997 zal de groei uitkomen op 85.000 banen. Vorig jaar bedroeg de banengroei 71.000.

De meeste banen ontstonden de afgelopen twaalf maanden in de sector zakelijke dienstverlening (plus 25.000). Vooral in de detailhandel en de horeca kwamen nieuwe banen. MKB-Nederland schrijft dat toe aan de toename van de gezinsconsumptie.

Volgens Evers is zich een „economisch wonder” aan het voltrekken. Dat heeft overigens ook nadelen: bedrijven hebben steeds meer moeite om personeel te vinden. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Afgelopen maand lag het percentage op 27 procent, vorig jaar juli was dat 23 procent. Van een moeilijk vervulbare vacature is sprake als een ondernemer er binnen drie maanden niet in slaagt een opengevallen functie te laten vervullen.

Volgens het onderzoek zijn er twee redenen waarom ondernemers er steeds meer moeite mee hebben snel personeel te vinden voor een vacature: er zijn onvoldoende kandidaten (69 procent van de bedrijven) en de kandidaten die zich aandienen hebben te weinig ervaring (55 procent van de bedrijven).

Ondernemers hebben er het meest moeite mee om mensen te krijgen voor automatiserings/technische functies op, middenkademiveau in de zakelijke dienstverlening, waarvoor een mbo- of hbo-opleiding wordt gevraagd. In een; van de vier gevallen gaat het bij lang-j durige vacatures om zo’n baan.

Ook de bouw kampt met lastig ver-’ vulbare vacatures. Volgens het onderzoek is het moeilijk personeel te vinden: voor technische banen op uitvoerend e middenkademiveau met als opleidingseis lbo/leerlingwezen of een gespecialiseerde vervolgopleiding. Bij een op de vijf langdurig openstaande functies gaat het om een dergelijke baan. Eveneens ingewikkeld is het om kandidaten te vinden voor commerciële en verkoopfuncties in de groothandel met als minimale eis een hbo-opleiding. Op de vierde plaats van de ranglijst staan technische functies in de industrie waarvoor een vbo- danwei een hbo-opleiding wordt gevraagd.

Scholing

Dat het moeilijk is om mensen te vinden, heeft het mkb voor een deel aar zichzelf te wijten. Evers zei gisteren br de presentatie van het onderzoek dai slechts een op de vier mkb-bedrijvei aan scholing doet. Hij zei dat te wilier stimuleren, bijvoorbeeld door per sector een scholingsadviseur aan te stellen „Maar we willen ook vasthouden dal het personeel zelf verantwoordelijk is voor de eigen carrièreplanning. Menser moeten zelf het initiatief nemen, het bedrijf moet de mogelijkheid bieden”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Mkb wantrouwt arbeidsbureau

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken