Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Camera

ALPHEN A/D RIJN - De politie heeft gisteren in Alphen een 43-jarige man aangehouden op de Eisenhowerlaan. De man werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was de lens van een rood-lichtcamera af te plakken. Daarvoor gebruikte hij een lange stok met tape. De camera was een week eerder ook al afgeplakt.

Gewond

DORDRECHT - Een 71-jarige fietster uit Dordrecht raakte gisteren gewond aan hoofd en benen na een aanrijding met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 57-jarige man uit Den Bosch, zag de vrouw bij het afslaan over het hoofd.

Jubileum

DORDRECHT - Het Landschapskundig Museum in Dordrecht bestaat 12,5 jaar. Ter gelegenheid van het koperen jubileum heeft eigenaar dr. H. A. Visscher acht rapporten over de Woonwijken rondom het stadshart samengesteld.

Verkrachter

EDE - De politie in Ede heeft een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden, die heeft bekend dat hij op 5 juli een 32-jarige stadgenote in haar woning heeft verkracht. De man was bij de vrouw op koffievisite. Het slachtoffer en de verdachte hadden elkaar eerder ontmoet. Toen de man op de koffie kwam, vergreep hij zich aan zijn gastvrouw. Omdat dader en slachtoffer dicht bij elkaar wonen, is de gemeente Ede op zoek naar andere woonruimte voor de

Zandzuiger

EMMEN - Onbekenden hebben een zandzuiger die wordt ingezet bij de aanleg van de Grote Rietpias tijdens de bouwvakantie ‘gestript’. De stuurhut is opengebroken en waardevolle apparatuur -waaronder een mobilofoon, . 27-MC-apparatuur, meetinstrumenten en navigatieverlichtingis verdwenen.

Blote man

GORINCHEM - Een 28-jarige vrouw, uit Gorinchem is gisternacht lastig gevallen door een bijna naakte man. De vrouw reed met haar fiets de Nieuwe Wolpherensedijk op, toen een man, slechts gekleed in een onderbroek, uit de bosjes rendC; bn voor haar fiets sprong. De Gorinchemse zette het op een gillen, waarna de man het hazenpad koos. Agenten die bij de plaats van het voorval een kijkje gingen nemen, troffen slechts een paar sokken aan.

Agressieve hond

HOOGEVEEN - De politie heéft gisteren een bruinharige chow chow neergeschoten, nadat de hond een 4jarig jongetje in de wijk Wolfsbos in het gezicht had gebeten. Een uur lang probeerde de politie vergeefs de hond, die zich al enkele dagen in de omgeving ophield, te vangen. Het dier werd met twee kogels neergelegd, waarna een dierenarts de hond het inslapen. „

Watersnood

HOUTEN - Het college van Houten ziet geen aanleiding om vanuit de Houtense gemeentelijke organisatie kennis en kunde in te zetten voor de door watersnood getroffen gebieden in Oost-Europa. Dat blijkt uit antwoorden op onlangs door de SGP gestelde vragen.

Hakenkruis

MAURIK - Tussen vrijdag 1 en donderdag 7 augustus zijn de muren van het mortuarium in Maurik beklad met onder andere een hakenkruis. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Veilig verkeer

STAPHORST - Het college van Staphorst stelt de raad voor om ruim 13.000 gulden beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het activiteitenplan van Veilig Verkeer Neder-’ land.

Drugscontrole

TERNEUZEN - De politie, marechaussee en douane hebben gisteren tijdens een grensoverschrijdende drugscontrole ongeveer honderd voertuigen gecontroleerd van voornamelijke Fransen en Belgen. Twee Franse handelaren liepen tegen de lamp.

Afvalcontainers

VEENENDAAL - De bewoners van de appartementen aan de Dagpauwooglaan in Veenendaal willen dat de verrijdbare open containers voor het inzamelen van afval worden verwijderd. Volgens de bewoners werken deze containers ongedierte, stankoverlast, zwerfvuil en onveiligheid voor kinderen in de hand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken