Bekijk het origineel

Martinair gesteund in geding tegen Schiphol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Martinair gesteund in geding tegen Schiphol

Breed protest tegen nachtvliegverbod

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Diverse bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij het kort geding dat Martinair tegen Schiphol heeft aangespannen. Alle partijen keren zich tegen de beperkingen voor de nachtelijke vluchten die Schiphol oplegt in een poging de geluidsoverlast binnen de wettelijke perken te houden.

De bedrijven en organisaties die de chartermaatschappij steunen willen, net als Martinair, dat Schipholhet nachtvliegverbod opschort. Een kort geding hierover zou vanmiddag om één uur bij de rechtbank in Haarlem dienen.

Martinair krijgt steun van onder andere de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al, het afhandelingsbedrijf Aero Ground Services, de vereniging van Nederlandse luchtvrachttransporteurs (ATAN) en de ANVR, die de Nederlandse reisorganisaties vertegenwoordigt.

Advocaat J. Brada van de Israëlische luchtvaartmaatschappij laat weten geen zelfstandige vordering in te stellen, maar de eisen van Martinair te zullen ondersteunen. Datzelfde doen de andere partijen.

Contract verbroken

Martinair keert zich tegen het startverbod voor “wide body"-toestellen tussen 23.00 en 06.00 uur. De andere partijen hebben ook last van deze beperking. ANVR-directeur T. Schmitz: „Het gaat er ons om dat duizenden contracten met reizigers worden verbroken als deze vluchten niet mogen doorgaan".

De bedrijven die de vracht afhandelen, stellen dat zij direct gedupeerd worden als luchtvaartmaatschappijen niet meer op Schiphol terechtkunnen en eventueel uitwijken naar een ander vliegveld. Het Amerikaanse Polar Air, een grote klant van Aero Ground Services, liet eerder weten drie van haar zeven wekelijkse vluchten voorlopig vanaf het Schotse vliegveld Prestwick te zullen afhandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Martinair gesteund in geding tegen Schiphol

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken