Bekijk het origineel

Vier doden bij reeks verkeersongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vier doden bij reeks verkeersongevallen

In totaal twaalf mensen gewond

3 minuten leestijd

APELDOORN/LELYSTAD - Bij verschillende verkeersongevallen zijn de afgelopen den vier mensen om het leven gekomen. Er vielen 12 gewonden. Het ernstigste oieluk Iwd plaats bij Lelystad. Daarbij kwamen twee jonge mensen om het leven.

Op de Zuigerplasdreef zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Lelystad om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie verloor een 20-jarige automobilist uit Lelystad in een flauwe bocht van de weg, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een boom. Hij bezweek op weg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn passagier, een 27-jarige inwoner uit Lelystad, overleed ter plaatse.

Bij een ongeval op de Venloseweg bij Grubbenvorst is in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige inwoner van Lottum om het leven gekomen. Een 39-jarige plaatsgenoot raakte lichtgewond en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het ongeval gebeurde rond half twee toen de personenauto, die werd bestuurd door een 33-jarige man uit Horst, door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en rechts van de weg tegen een boom botste. Het 38-jarige slachtoffer, dat rechts voorin zat, werd op slag gedood. De bestuurder bleef ongedeerd. Uit een door de politie afgenomen ademtest bleek dat hij teveel alcoholhoudende drank had genuttigd. Hij is aangehouden.

Een ongeluk op de boulevard van Katwijk heeft gistermorgen even na 01.00 uur een man het leven gekost. Drie personen liepen verwondingen op. Volgens de politie raakte een 25-jarige inwoner van Katwijk waarschijnlijk als gevolg van te hoge snelheid de macht over het stuur kwijt en botste op een tegemoetkomende wagen. De 25-jarige man overleed ter plaatse, zijn 19-jarige, eveneens uit Katwijk afkomstige, passagier raakte zwaar gewond. De inzittenden van de tegemoetkomende auto, een 62-jarige vrouw uit Katwijk en haar 65-jarige echtgenoot, moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Bij een ongeluk op rijksweg A16 zijn zaterdagmiddag vier mensen gewond geraakt, van wie één ernstig. Het ongeluk gebeurde begin van de middag voorbij de Moerdijkbrug in de richting Rotterdam ter hoogte van de afslag ‘sGravendeel. Een 41-jarige motorrijder en diens 35-jarige passagiere, beiden afkomstig uit Lanaken, kwamen als gevolg van een lekke band ten val en klapten tegen de vangrail. De motorrijder raakte zwaargewond aan de nek, zijn passagiere had een gebroken arm. Door het ongeluk ontstond een file waarbij de bestuurder van een auto tegen een voor hem rijdende auto botste met daarin een echtpaar en drie kinderen. De laatste auto vloog in brand.

De slachtoffers, onder wie een zeven weken oude baby, konden tijdig uit de auto worden gehaald. Een van de kinderen, een vijfjarig meisje, raakte gewond. Zij klaagde over pijn aan nek en hoofd. Een passagiere uit de andere auto, een 49-jarige vrouw uit Zoetermeer, klaagde eveneens over nekklachten.

Busje

Vijf mensen zijn gistermorgen gewond geraakt, toen een busje op de rijksweg A4 ter hoogte van Leidschendam over de kop sloeg. Van één inzittende is de toestand ernstig. Er zaten acht mensen in het busje. Zij waren op weg naar Schiphol.

Een automobilist is zaterdagochtend vroeg op de A76 bij Heerlen op een poUtieauto gebotst die werd gebruikt om de weg af te zetten in verband met een andere aanrijding. In totaal vielen bij de twee botsingen drie ernstig gewonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Vier doden bij reeks verkeersongevallen

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken