Bekijk het origineel

ETA-mars door Baskenland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ETA-mars door Baskenland

1 minuut leestijd

SAN SEBASTIAN (AP) - Aanhangers van de Baskische terreurbeweging ETA hebben gisteren een mars door de stad San Sebastian gehouden en onafhankelijkheid van Spanje geëist.

Zo’n 1200 mensen liepen onder leiding van de politieke afdeling van de ETA, Herti Batasuna, vreedzaam door het centrum van de stad, zo meldde de politie. De mars van een uur viel samen met het begin van het festival van San Sebastian, dat een week zal duren.

Herri Batasuna-functionaris Joseba Alvarez eindigde de mars met een toespraak tegen de Spaanse premier José Man’a Aznar. Na de speech staken vier gemaskerde mannen de Spaanse en de Franse vlag in brand.

De Spaanse politie maakte zaterdag een bom onschadelijk die op de spoorlijn tussen Barcelona en Valencia lag. In een anoniem telefoontje aan het radicale pro-Baskische dagblad Egin werd voor de bom gewaarschuwd.

De explosieven waren geplaatst bij Torreblanca, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Barcelona aan de oostkust van Spanje.

De Dominicaanse Republiek heeft zaterdag drie leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, om wier uitlevering Spanje vele malen had verzocht, op het vliegtuig naar Spanje gezet.

Het drietal is zaterdagavond in Madrid aangekomen. Onder hen is een van de leiders van de beweging, Eugenio Etxebeste.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

ETA-mars door Baskenland

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken