Bekijk het origineel

Tieners laten ministers zien hoe mooi waddengebied is

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tieners laten ministers zien hoe mooi waddengebied is

2 minuten leestijd

HARLINGEN - Jongeren tot zeventien jaar die deze zomer het waddengebied bezoeken, moeten extra opletten. De Wado-logen Bende nodigt hen uit op een foto vast te leggen wat zij zo bijzonder vinden aan dit gebied. Een aantal foto’s krijgt een plaats op een tentoonstelling in Duitsland.

Chris Elsinga werkt bij de Waddenvereniging in Harlingen, waaronder ook de jeugdafdeling valt. Hij vertelt dat Nederland, Duitsland en Denemarken eens in de drie jaar overleg voeren over de bescherming van het waddengebied. De komende conferentie heeft in oktober in Duitsland plaats.

De Wad-o-logen Bende vindt het belangrijk dat de deelnemers aan de bijeenkomst niet zomaar achter een bureau hun besluiten nemen. „We willen hen meer betrokken maken bij de zaak waarover ze praten. Dit keer laten we zien wat jongeren belangrijk vinden. Waarvan zeggen zij: De wil dat dit er ook nog is als ik groot ben"?

Het kan gaan om een leuk plekje, een mooie plant, een grappige belevenis of een prachtig beest. „Kortom, ‘kMk’ een waddenmoment om nooit te vergeten. Een moment dat jij in goud zou wiUen zien hoe belangrijk het wadden inlijsten. De ministers kunnen dan gebied voor jullie is", legt een folder uit. De jonge fotografen moe ten in maximaal honderd woorden hun foto toelichten.

In de blubber

Elsinga zegt dat de vereniging de jeugd in eerste instantie bewust niet op de bedreigingen van het natuurgebied wil wijzen. „Jongeren worden al overspoeld met vreselijke berichten. Maar er is ook nog zo veel moois te zien, in een rustig, schoon en rijk waddengebied. Laat de jeugd gewoon ontdekken wat er in de blubber en het sUk groeit".

In september maakt de vereniging met ruim zestige jeugdleden een speciale nachtexcursie naar Schiermonnikoog. De groep zit intussen vol en kan niet worden uitgebreid. „We kunnen natuurlijk niet met grote massa’s mensen over het eiland gaan trekken", zegt Elsinga. Wie een fraaie foto heeft, kan die nog tot 13 september naar de Waddenvereniging sturen: Postbus 90, 8860 AB Harlingen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Tieners laten ministers zien hoe mooi waddengebied is

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken