Bekijk het origineel

Splinter

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Splinter

1 minuut leestijd

Hondenstress

Honden kunnen last hebben van stress. Het nieuwste nummer van „Hart voor dieren” schrijft erover Een proef maakte duidelijk hoe honden reageren op het openklappen van een paraplu of een onverwachts hard geluid. De test toonde aan dat gestreste honden trillen en vaak hun voorpootje optillen, zich uitschudden, hun bek aflikken, slikken of de punt van hun tong uit de bek laten hangen. Met behulp van die signalen moet vastgesteld kunnen worden in welke leefomgeving een hond zich het prettigst voelt.

Tom en Jerry

Op het Engelse treinstation Barbican wordt weer op muizen en andere knagende dieren gejaagd. Nadat muizenvanger Pebbles het leven had gelaten, heeft een reiziger de Britse spoorwegen twee jonge, zwarte katjes cadeau gedaan om het werk voort te zetten. De nieuwe ‘werknemers’ heten Tom en Jerry.

Autobanden

In het Rotterdamse Museumpark is vorige week een bijzonder kunstwerk onthuld. Olaf Mooij maakte van duizenden gebruikte autobanden een piramide van maar liefst 15 meter breed en 12 meter hoog. Hij is er drie weken mee bezig geweest. Mooij is specialist in het maken van kunst van alledaagse voorwerpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Splinter

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken