Bekijk het origineel

Elburg springt soepel om met sollicitatieplicht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Elburg springt soepel om met sollicitatieplicht

Wethouder pal voor alleenstaande ouders

2 minuten leestijd

ELBURG - De gemeente Elburg gaat „genuanceerd” om met de toepassing van arbeidsverplichtingen voor alleenstaande ouders met jonge kinderen.

Dat verzekerde wethouder J. Huisman de commissie welzijn gisteravond, in reactie op ongeruste vragen van de confessionele fracties. „Wij kleuren de nieuwe bijstandswet op zijn Elburgs in”, zo benadrukte Huisman.

RPF-fractievoorzitter G. van der Velde liet zich in kritische bewoordingen uit over de landelijke arbeidsverpHchting voor alleenstaande ouders met kinderen ouder dan vijfjaar. „Wij vinden dat de nadruk op de zorgtaak moet liggen”.

Hij vroeg de wethouder of de gemeente de desbetreffende ouders uit drukkelijk wijst op de mogelijkheden die er zijn om uitgesloten te worden van de verplichting. Dezelfde vraag werd gesteld door H. van der Veen (CDA) en ing. E. Klein (SGP).

Wethouder Huisman liet weten dat de gemeente zo veel mogelijk tegemoet probeert te komen aan de wensen van de ouders wanneer er sprake is van kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. „Maar het kan niet zo zijn dat we ons niets van de wet aantrekken”, aldus Huisman.

Mazen in de wet

SGP-fractievoorzitter Klein zei het te betreuren dat de gemeente door deze wetgeving van de landelijke overheid gedwongen wordt naar mazen in de wet te zoeken. „Het is treurig dat mensen alleen bij wijze van uitzondering ontslagen kunnen worden van de sollicitatieplicht”, aldus Klein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Elburg springt soepel om met sollicitatieplicht

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken