Bekijk het origineel

Ten Cate verkoopt twee buizendochters

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ten Cate verkoopt twee buizendochters

Wavin verbetert positie op bouwmarkt

2 minuten leestijd

ALMELO/ZWOLLE (ANP) - Koninklijke Ten Cate, producent van specialistisch textiel, spijkerstof en rubber onderdelen, zet vaart achter zijn strategisch heroriëntatieprogramma. Daarbij neemt het nu afscheid van redelijk draaiende onderdelen; Viplex uit Nijverdal en Schinkel Schouten in Waddinxveen zijn verkocht aan plasticbuizenmaker Wavin uit Zwolle.

Bij de twee verkochte bedrijven realiseren 150 medewerkers een jaaromzet van ƒ 70 miljoen. Viplex maakt net als Wavin plastic buizen, terwijl Schinkel de producten van Viplex levert aan de industrie en de bouwwereld.

Volgens Ten Cate kunnen de twee „redelijk goed” draaiende bedrijven binnen Wavin meer groeien. De overname heeft op korte termijn geen gevolgen voor het personeel, zo verklaarde Ten Cate gisteren.

Wavin is op zijn beurt blij met de aankoop, omdat het de activiteiten in Nederland ziet groeien met 25 procent. Ook krijgt het een betere positie binnen de bouw- en installatiemarkt.

Ten Cate onderzoekt al enige tijd de gezondheid en de structuur van de 1,4 miljard gulden omzet tellende onderneming. Doel is een concern te maken dat producten verkoopt met een hoge toegevoegde waarde om zo de concurrentie uit de lagelonenlanden beter aan te kunnen. Binnen deze strategische heroriëntatie past ook het beleid om afscheid te nemen van matig renderende dochters.

Voor de spijkerstofdivisie met vesti gingen in Griekenland en Ierland, die vorig jaar met verlies draaide, wordt nog naar een oplossing gezqcht. „We zijn ze liever kwijt dan rijk. Het zijn zorgenkindjes”, geeft een woordvoerder van Ten Cate toe.

Momenteel lopen er onderhandelingen met onder meer de directie van de fabrieken in Ierland en Griekenland. Ook wordt er al sinds begin dit jaar gesproken met een van de aandeelhouders in de Ierse Atlantic Mill, de Franse textielonderneming DMC. Volgens de zegsman wordt er niet alleen gesproken over de verkoop van de twee noodlijdende firma’s: „Het kan zijn dat we ze afstoten, maar het kan ook zijn dat we ze oppeppen”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Ten Cate verkoopt twee buizendochters

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken