Bekijk het origineel

Hun Sen weigert aftreden Sihanouk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Hun Sen weigert aftreden Sihanouk

1 minuut leestijd

PEKING (AFP) - De sterke man van Cambodja, Hun Sen, weigert in te gaan op het aanbod van koning Sihanouk om af te treden als staatshoofd. Sihanouk vernam dit tijdens de ontvangst van Hun Sen en andere hoge Cambodjaanse functionarissen in zijn verblijf in het Chinese Peking, zo liet de koning vandaag weten.

Sihanouk bood eerder deze week aan af te treden om een einde te maken aan de politieke crisis in het Zuidoost-Aziatische land. De monarch sprak gisteren vijf uur lang met Hun Sen. Volgens waarnemers zocht de huidige machthebber naar erkenning van de recente ontwikkelingen in Cambodja, met name naar inwilliging van het ontslag van de eerste premier Ranariddh. De zoon van de 74-jarige Sihanouk deelde het premierschap met Hun Sen.

Hun Sen werd in de Chinese hoofdstad vergezeld door de beoogde opvolger van Ranariddh, Ung Huot. Direct na afloop van de besprekingen weigerden beide partijen in te gaan op de uitkomst van de besprekingen.

Sihanouk, die al maanden voor medische behandeling in China is, wil zich niet verzetten tegen Ung Huots benoeming door het waarnemend staatshoofd Chea Sim mee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Hun Sen weigert aftreden Sihanouk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken