Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Lichaam

ALKMAAR - De politie stelt een onderzoek in naar de dood van een 37-jarige vrouw uit Alkmaar. Het lichaam van de vrouw werd gisteren rond het middaguur aangetroffen in een tent in recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk,

Gewond

ALPHEN A/D RIJN - Een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn is gistermiddag gewond geraakt .toen de heftruck waarop hij reed om onverklaarbare redenen kantelde. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in Leiden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Ongeval (I)

BOVENKARSPEL - Een 75-jarige vrouw uit Hoorn is gisteren in Bovenkarspel door een verkeersongeval om het leven gekomen. Volgens de politie reed de vrouw de Zuiderdijk op zonder voorrang te geven aan een auto met caravan. Zij werd uit haar auto geslingerd en overleed ter plaatse.

Rijverbod

EMMELOORD - Bij een verkeerscontrole aan de Randweg in Emmeloord heeft de politie een 20jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmeloord van de weg gehaald. De chauffeur kwam van een transport uit Duitsland en had de afgelopen 24 uur enkele korte rusttijden genoten. Behalve een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Ongeval (II)

HAARLEMMERMEER - Een nog onbekende vrouw is gisteren overleden door een ongeval op de A9 tussen het knooppunt Badhoevedorp en afslag Haarlem-Zuid. De politie heeft de rijbaan in noordelijke richting tijdelijk afgesloten. De auto van de vrouw sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop.

Ongeval (III)

HUIS TER HEIDE - De 11-jarige Lars van Trigt uit het Brabantse Uden is gisteren omgekomen bij een ongeval in Huis ter Heide (Drente), waar hij bij zijn oma logeerde. Toen hij de weg overstak, werd hij aangereden door een auto. De 74-jarige bestuurder uit Assen overleed later aan zijn verwondingen.

Subsidie

KATWIJK - De gemeente Katwijk heeft een subsidieverzoek van het Katwijks Museum gekregen voor de aanschaf van een hft. Met deze lift moet de toegankelijkheid van het museum voor minder validen verbeterd worden. Het verzoek moet nog door de gemeente in behandehng worden genomen, maar SGP/GPV, VVD en RPF toonden zich in een commissievergadering voorstander voor subsidieverstrekking.

Elektrocutie

MONSTER - Een 37-jarige lasser uit Schipluiden is gisteren in Monster door een bedrijfsongeval om het leven gekomen. Tijdens laswerkzaamheden kwam de man door onbekende oorzaak in aanraking met de laselektrode. Hij overleted ter plekke.

Granaat

MOORDRECHT - Een 42-jarige vrouw uit Moordrecht blijkt een granaat als souvemir te hebben meegenomen uit Frankrijk. Bij thuiskomst na de vakantie kreeg de vrouw argwaan over het voorwerp dat ze aan het strand had gevonden. Ze ging ermee naar de politie, die vaststelde dat het om een granaat ging. Het EOC zou het explosief vandaag onschadelijk maken.

Gekanteld

OSS - Uit een gekantelde Shelltankwagen in Oss zijn gisteravond enkele honderden liters dieselolie gestroomd. Door nog onbekende oorzaak kantelde de vrachtwagen met 40.000 liter diesel rond kwart over zes op de kruising Singel 19401945 en Megensebaan. Door een gat in de tank sijpelde een kwartier lang diesel naar buiten. Brandweerlieden hebben de tank provisorisch weten te dichten.

Begroting

URK - De begroting 1997 van de gemeente Urk is weer sluitend. Voor de vakantie kampte Urk nog met een begrotingstekort van 485.000 gulden, waarvoor geen dekkingsmiddelen voorhanden waren. Door een meevaller van 260.000 gulden uit het Gemeentefonds en het inzetten van diverse stelposten tot een bedrag van 225.000 gulden zijn de financiƫle problemen voor 1997 opgelost. Voor 1998 en volgende jaren zoekt Urk nog naar adequate dekkingsmiddelen, zo liet burgemeester S. Veninga gistermiddag weten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken