Bekijk het origineel

Louisiana wil terug naar het huwelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Louisiana wil terug naar het huwelijk

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - Het parlement van de Amerikaanse staat Louisiana wil terug naar het duurzame huwelijk. Om het aantal echtscheidingen te verminderen begint vrijdag een proefperiode met twee soorten huwelijken: het afspraken- of permanente huwelijk, en het huwelijk dat gemakkelijker is te ont- binden.

Na maanden van discussies en voorbereidingen besloot Louisiana tot de verschillende soorten echtverbintenis.’ Mensen die tot een afsprakenhuwelijk besluiten krijgen vooraf een advies, de overigen niet.

Als je zonder een huwelijkscontract bent getrouwd, kan de echtverbintenis met de geringste formahteit worden ontbonden.

Een afsprakenhuwelijk kan alleen worden ontbonden als er bijvoorbeeld sprake is van vertrek van een van de echtelieden, overspel, een scheiding van tafel en bed voor twee jaar, fysiek of seksueel misbruik of indien een van beiden tot een lange gevangenisstraf wordt veroordeeld.

Christelijke groepen in de Amerikaanse staat, die zich ervoor hebben ingezet echtscheiding moeilijker te maken, zijn een warm voorstander van de proef.

Bijna de helft van alle Amerikaanse huwelijken eindigt in echtscheiding. De scheiding via wederzijdse instemming heeft het aantal nog doen toenemen. Veel andere Amerikaanse staten volgen de ontwikkelingen in de zuidelijke staat op de voet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Louisiana wil terug naar het huwelijk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken