Bekijk het origineel

Blokker-winkels stoppen met Air Miles

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Blokker-winkels stoppen met Air Miles

Concern gaat eigen spaaracties opzetten

2 minuten leestijd

HOOFDDORP (ANP) - De winkelketens van Blokker en de Marskramer stoppen met het geven van Air Miles. Blokker BV, waar de twee ketens onder vallen, heeft besloten het tweejarig contract, dat op 31 oktober afloopt, niet te verlengen.

Blokker wil voor elk van de twee ketens eigen promoties en klantgerichte acties gaan opzetten, die meer gericht zijn op de producten (huishoudelijke spullen en speelgoed) die in de winkels te koop zijn.

In de nieuwe marketingstrategie past het Air Miles-programma niet. Volgens woordvoerder B. Michels van de Air Miles-organisatie Loyalty Management Netheriands (LMN) heeft het Blokkerconcern de mogelijkheden van het Air Miles-programma niet optimaal benut. Zo verzameh LMN aan de hand van het koopgedrag van de spaarders gegevens waarvan de deelnemende bedrijven gebruik kunnen maken.

Michels verwacht dat de warenhuisketen Vroom & Dreesmann, die ook

Air Miles geeft en huishoudelijke artikelen verkoopt, het gat dat door het wegvallen van Blokker ontstaat zal opvullen. LMN blijft in alle sectoren op zoek naar nieuwe deelnemende bedrijven.

Spaarders

Momenteel sparen meer dan 2,5 miljoen gezinnen Air Miles. Per maand komen er nog steeds 25.000 spaarders bij. In de eerste zeven maanden van dit jaar heeft de organisatie evenveel boekingen verzorgd voor zijn spaarders als in heel 1996, namelijk 200.000. Sinds de start van het programma, eind oktober 1994, zijn ruim 1 miljoen toegangskaarten, tickets en vouchers uitgegeven.

De meeste spaarders (87 procent) kiezen ervoor de miles te besteden aan aanbiedingen die geen capaciteitsbeperking kennen, zoals Madurodam, Dolfinarium Harderwijk en de Museum Jaarkaart. De Efteling voert in populariteit de toptien aan. Vanwege de enorme belangstelling heeft LMN besloten Disneyland Parijs als vaste bestedingsmogelijkheid in het programma op te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Blokker-winkels stoppen met Air Miles

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken