Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Ongeval (I)

ALKMAAR - Een botsing op de Oosterterpweg in de Wieringermeer heeft gisteren het leven gekost aan een 50-jarige vrouw uit deze gemeente. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De auto van de vrouw werd in de flank geraakt toen ze vanaf het erf van haar woning de Oosterterpweg opdraaide en daarbij een aankomende vrachtwagencombinatie over het hoofd zag.

Tag

GENEMUIDEN - In het voorjaar van 1998 start in Genemuiden de uitgifte van de tweede fase van het woningbouwterrein Tag. Met ingang van deze fase verloopt 90 procent van de uit te geven kavels voor woningen van twee-onder-één-kapen rijtjeshuizen vja de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden BV. De uitgifte van de overige 10 procent en alle kavels voor vrijstaande woningen blijft in handen van de gemeente Genemuiden.

Agente geschopt

GOUDA - De politie van Gouda heeft gistermiddag twee Moordrechtenaren aangehouden op het Stationsplein. De mannen worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd. Bij hun aanhouding verzetten zij zich hevig. Daarbij werd een agente diverse keren geschopt. Naar een man die met een bijl liep te zwaaien, is de politie nog op zoek. De politie nam ook een aito van het merk Mercedes in beslag.

Ongeval (II)

HARDENBERG - Een 26-jarige man uit het Duitse Meppen is gistermorgen bij een verkeersongeval op de N34 tussen Hardenberg en Coevorden om het leven gekomen. De man kwam volgens de politie met zijn bestelbusje in botsing met een vrachtwagen. De weg werd bijna drie uur afgesloten voor het verkeer. Het ongeval ontstond toen een 23jarige vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn vanuit Coevorden in een bocht door nog o’nbekende oorzaak in de berm raakte. Hij voerde een stuurcorrectie uit en kwam op de verkeerde weghelft terecht. De bestelbus botste op de aanhangwagen van de vrachtwagencombinatie.

Vechtpartij

ROTTERDAM - Een 34-jarige man uit Enschede is gisterochtend overleden aan zijn verwondingen na een vechtpartij donderdagavond in het centrum van Rotterdam. De man werd volgens de politie zwaargewond uit het water van de Westersingel gehaald, maar onduidelijk is nog of hij tijdens de vechtpartij met enkele nog onbekende mannen te water is geraakt.

Coproductief

RIJSSEN - Burgemeester en Wethouders van Rijssen willen nog eerder met nieuwe plannen naar de burger toe dan nu het geval is. Volgens gemeentevoorlichter H. Nijen Twilhaar wil het college nieuwe plannen „coproductief’ maken. „Dat wil zeggen: het maken van plannen samen met de burger”. Nijen Twilhaar, zegt er’ wel bij dat de nieuwe werkwijze niet voor alle beleidsterreinen toegepast kan worden, „maar per voorstel kan worden bekeken in hoeverre het mogelijk is”.

Afkicken

SLIBDRECHT - Een 33-jarige Rotterdammer heeft bepakt en bezakt de politie bezocht met de mededeling dat hij bij twee woningen in Sliedrecht had ingebroken. Zowel uit een woning aan de Stationsweg als uit een woning aan de Rembrandtlaan ontvreemdde de man op 23 juli van dit jaar sieraden, cd’s en audio-apparatuur. De opbrengst van de goederen, ongeveer 100 gulden, spendeerde hij aan drugs. De Rotterdammer kwam zichzelf aangeven omdat hij wilde afkicken.

Ongeval (III)

UTRECHT - Een 29-jarige man uit Utrecht is gisteren overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeval op 31 juli op de Amsterdamsestraatweg in zijn woonplaats. Hij raakte toen zwaargewond nadat hij tijdens het inhalen van een andere auto met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal op de middenberm was gereden. Volgens de politie droeg de man geen veiligheidsgordel.

Fietspad

WAALWIJK - De gemeenten Waalwijk en Geertruidenberg gaan bekijken of het mogelijk is hel fietspad Waalwijk-Sprang-Capelle-Waspik over de’ voormalige Spoordijk te verlengen tot aan Raamsdonksveer of Geertruidenberg. Dit op verzoek van de stuurgroep Leefbaar Raamsdonk. De stuurgroep pleit in een brief aan beide gemeentebesturen voor de aanleg van een fietsroute in het westelijk deel van de Langstraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken