Bekijk het origineel

Strijd in Congo breidt zich uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Strijd in Congo breidt zich uit

1 minuut leestijd

BRAZZAVILLE (AP) - De burgeroolog in de republiek Congo heeft zich uitgebreid naar het noorden van het land. Dat heeft de staatsradio gisteren gemeld. De regering in Brazzaville beschuldigde de vijandige milities van het inschakelen van buitenlandse huurlingen, waaronder Rwandese Hutu-militanten.

De Cobra-militie van Denis Sassou-Nguesso wordt volgens een regeringswoordvoerder bovendien geholpen door voormalige soldaten van Mobutu Sese Seko, de afgezette leider van hef grotere Congo, het vroegere Zaïre. Er zouden ook huurlingen uit het andere buurland, de Centraal-Afrikaanse RepubUek, met Sassou-Nguesso meevechten.

Hans Olsen, woordvoerder van het kinderfonds Unicef van de Verenigde Naties, zei gisteren dat door de hevige gevechten 25 medewerkers naar de overkant van de rivier naar Kinshasazijn gevlucht. Ze moesten een opslagplaats met voedsel en medicijnen ter waarde van 200.000 dollar onbeheerd achterlaten.

In totaal zijn donderdag 3000 vluchtelingen de rivier overgestoken van Brazzaville naar Kinshasa. De strijd begon op 5 juni en gaat voornamelijk tussen president Pascal Lissouba en Sassou-Nguesso, de voormalige militaire leider van het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Strijd in Congo breidt zich uit

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken