Bekijk het origineel

Schouwburg wellicht ook badhuis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schouwburg wellicht ook badhuis

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden onderzoekt of het gebouw tijdens de zomermaanden ook Ion fungeren als openbaar badhuis. Mogelijk komt er zelfs een kinderboerderij op het voorterrein. Met deze plannen wil de schouwburg meer inkomsten genererea

Volgens directeur Gerard Tonen is er vanaf de ontwerpfase van de schouwburg rekening gehouden met een ruimer gebruik dan alleen voor voorstellingen en concerten. De Harmonie ziet nieuwe mogelijkheden in de bootjesmensen die de Friese hoofdstad massaal aandoen. Bij de schouwburg is vol doende mogelijkheid om aan te leggen en de toeristen zouden gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen van de artiesten.

De Harmonie opent op 18 augustus haar deuren weer. Dan zal ook het onderzoek naar de mogelijk nieuwe inkomstenbronnen van start gaan.

Het initiatief is niet ingegeven door geldnood. Uit de culturele poot wordt het maximaal haalbare gehaald. De voorstellingen worden goed bezocht en zijn in de meeste gevallen uitverkocht. Maar omdat bij cultuur altijd geld moet worden bijgelegd, wordt ook geprobeerd andere bronnen aan te boren, zo luidt het commentaar van de schouwburgdirectie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Schouwburg wellicht ook badhuis

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken