Bekijk het origineel

Xjiteriiik en vao. pestgedrag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Xjiteriiik en vao. pestgedrag

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Uiterlijk en kleding zn de belangrijkste redenen waarom leerlingen in het voortgezet onderwijs worden gepest. Ook komt het voor dat jongeren om hun geloof worden genegeerd of getreiterd. Een beugel, bril of afwijkende huidskleur kan eveneens tot vervelende plagerijen leiden.

Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Trendbox dat in het augustusnummer van “Het Beste” wordt besdiiBven en toegelicht. Een van de belangrijks uitkomsten is volgens het blad dat de Nederlandse jeugd toleranter is ten opzichte van buitenlanders dan vaak zou worden gedacht.

Hetzelfde blijkt uit een andere enquête van Trendbox, die vorige week werd gepresenteerd. Van de jongeren die daaraan meededen zei 83 procent goed op te kunnen schieten met mensen van niet-Nederlandse a&omst. Een kwart van de ondovraagden ervaart de relatie tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren over het algemeen ds „niet goed”. Dat was vorig jaar 29 procent.

Een cMltaiuverschil kan even goed aanleiding zijn voor pesten als tal van andere zaken. Redacteur Wilma Schreiber van “Het Beste” zegt dat „alies wat maar enigszins afwijkt” problemen kan veroorzaken. „ at kan zijn dat een meisje een hoofddoekje draagt Maar misschien gebeurt het ook wel dat iemand wordt uitgelachen als hij durft te zeggen dat hij naar de keric gaat”.

Uit het onderzoek blijkt niet of er verschil is tussen pestgedrag op openbare en christelijke scholen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Xjiteriiik en vao. pestgedrag

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken