Bekijk het origineel

Inkatha bereid tot overleg met ANC

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Inkatha bereid tot overleg met ANC

1 minuut leestijd

ULUNDI (AP) - De Inkatha Vrijheidspartij, de nationalistische Zulu-partij in Zuid-Afrika, heeft zich gisteren bereid verklaard de vredesbesprekingen te hervatten met het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) van president Nelson Mandela.

De nationaal voorzitter van Inkatha, Ben Ngubane, zei dat het overleg met het ANC morgen in Durban zal worden hervat, hoewel er nog heel wat problemen zijn.

Het overleg is bedoeld om een oplossing te vinden voor het conflict dat de afgelopen tien jaar in de provincie KwaZulu Natal aan meer dan 10.000 mensen het leven heeft gekost. ANConderhandelaar S’bu Ndebele verwelkomde de beslissing van Inkatha.

Inkatha trok zich begin augustus terug uit de besprekingen met het argument dat de Commissie voor Waarheid en Verzoening -na de door het ANC in 1994 gewonnen verkiezingen opgezet door Mandela- tegen de nationalistische Zulu-partij bevooroordeeld was.

Inkatha kwam met deze aantijging nadat de commissie bekend had gemaakt over getuigenverklaringen te beschikken waaruit blijkt dat Inkatha-leider Mangosuthu Buthelezi op de hoogte was van het feit dat Inkatha-strijders in de jaren tachtig deel uitmaakten van doodseskaders die het op ANC-aanhangers hadden gemunt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Inkatha bereid tot overleg met ANC

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken