Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Asbest

CAPELLE A/D IJSSEL - De asbestverwijdering in het kinderdagverblijf Kapoentje mag worden uitgesteld. De Dienst Stedelijk Onderwijs van de gemeente Rotterdam heeft dit toegezegd. Het gebouw aan de Ottergracht mag nu in gebruik blijven totdat de Stichting Kinderopvang Capelle in november een nieuw onderkomen kan betrekken in Capelle aan den IJssel.

Vermist

EDE - Het 12-jarig meisje dat onlangs in Ede werd vermist, is zaterdag in Rotterdam aangetroffen. Ze is inmiddels weer terug bij haar ouders. Het kind wilde intrekken bij een Rotterdamse familie die ze eerder via een babbelbox had leren kennen. Nadat uit gesprekken duidelijk werd dat er geen ernstige aanwijsbare problemen voor het weglopen zijn geweest, heeft de recherche het meisje meegenomen naar Ede. Later op de avond is zij in het Edese bureau met haar familie herenigd. Nu er geen sprake is van strafbare feiten, maakt de politie ook geen proces-verbaal op.

Gebeten hond

EDE - Een Stafford-terriër heeft gistermiddag in Ede een blinde Foxterriër gebeten. De eigenares van de Stafford-terriër, een 37-jarige inwoonster uit Ede, is tussenbeide gekomen, maar moest zich in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Bennekom aan diverse schaafwonden laten behandelen. Het slachtoffer, de Fox-terriër, is ter plaatse door een dierenarts behandeld. Het dier moet waarschijnlijk aan een oor gehecht worden. Ook de dader moest verzorgd worden. Het dier kreeg een injectie om tot rust te komen. Volgens een verklaring van de dierenarts was het dier „zeer gespannen”.

Verongelukt

BELDE - De 21-jarige Louis Everardus uit Paterswolde raakte zaterdagavond in een flauwe bocht van de Groningerstraatweg met zijn auto in de berm. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. De brandweer bevrijdde het zwaargewonde slachtoffer uit het wrak. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Protest

HOOGEVEEN - Het ministerie van onderwijs heeft bij de gemeente Hoogeveen een protest ingediend tegen de sloop van de voormalige Lagere Technische School aan de Grote Kerkstraat. Het ministerie vindt dat het gebouw nog steeds rijkseigendom is en dat daarom niemand anders het recht heeft een sloopvergunning aan te vragen. De gemeente heeft vergunning tot sloop verleend aan een beleggingsmaatschapij uit Waalwijk, die hier appartementen wil bouwen.

Korenmolen

PAPENDRECHT - Een vijftal leden van de hobbyclub voor ouderen en gehandicapten in Papendrecht heeft een groot model van een korenmolen vervaardigd, dat men vandaag zal aanbieden aan verzorgingshuis De Kleine Waal. De grotendeels houten molen, ongeveer 2,2 meter hoog, moet een plaatsje krijgen in de tuin van het verzorgingshuis. De groep hobbyisten is zo’n twee maanden beziggeweest met het bouwen van de molen.

Nieuwe boot

WOUBRUGGE - Medio oktober wordt er een nieuwe boot voor het voetveer over het Paddegat en de Wijde Aa in gebruik genomen. De boot wordt aangedreven door zonnepanelen die op de boot worden gebouwd. Als er te weinig zonlicht is, moet de accu via een ‘normaal’ stopcontact worden opgeladen. Het nieuwe voetveer kost 100.000 gulden. Er is subsidie beschikbaar van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude, het Groene Hart en het elektriciteitsbedrijf EWR in Alphen aan den Rijn. Het voetveer over het Paddegat en de Wijde Aa is behalve een recreatieve verbinding ook belangrijk voor scholieren.

Overleden

ZIERIKZEE - Op het strand bij de Brouwersdam is zaterdag een inwoner van Gorinchem overleden. De 62-jarige man was onwel geworden tijdens het zwemmen in zee. Nadat zij hem uit het water hadden gehaald, pasten reddingswerkers onmiddellijk reanimatie toe. Dit mocht echter niet baten.

Snelheidscontrole

ZWOLLE - Bij snelheidscontroles het afgelopen weekeinde in de regio IJsselland heeft de politie 341 bestuurders van motorrijtuigen beboet. In totaal werden 4356 verkeersdeelnemers op 50- en 80-kilometerwegen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 114 km per uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken