Bekijk het origineel

Broer Mexicaanse minister vermoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Broer Mexicaanse minister vermoord

2 minuten leestijd

MEXICO-STAD (RTR) - De moord op de broer van de Mexicaanse minister van financiën heeft de Mexicanen, die wel wat gewend zijn op het gebied van criminaliteit, geschokt. Velen menen dat er bij de moord zaterdagavond meer aan de hand was dan een gewone poging tot roof.

Alejandro Ortiz Martinez, broer van Mexico’s minister van financiëp Guillermo Ortiz, overleed nadat hij was neergeschoten toen hij uit zijn auto stapte in de chique wijk Lomas de Chapultepec in Mexico-stad. De poUtie zei meteen dat het misdrijf een poging tot beroving was. Sommige waarnemers zien het meer als een regelrechte moord, omdat de schutters vluchtten zonder de auto te stelen. De 55-jarige bankfunctionaris, een econoom van de universiteit van Georgetown, overleed na aankomst in een militair ziekenhuis.

Gewone Mexicanen en de media vroegen zich af of er meer achter de moord op Ortiz zit. „Dit misdrijf komt bij een golf moorden die de Mexicaanse samenleving heeft geschokt en vereist een direct en gericht antwoord”, schreef het blad El Heraldo in een commentaar.

De criminaliteit in Mexico is enorm toegenomen na de val van.de peso in 1994 en de daaropvolgende zware economische recessie.

Op 13 juli werd een functionaris van het ministerie van financiën neergeschoten na een achtervolging van zijn auto door de straten van de hoofdstad. In mei en juni werden drie andere regeringsfunctionarissen gedood. Kortgeleden was een accountant van de overheid dodelijk slachtoffer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Broer Mexicaanse minister vermoord

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken